hirdetés
hirdetés

Kétféle időszámítás lesz Cipruson

Ciprus északi felén idén nem állnak át téli időszámításra, a görög részen azonban marad minden a régiben.

hirdetés

A téli időszámítás október végén kezdődik: 30-án, vasárnap hajnalban kell visszaállítani az órát 3:00 órakor 2:00 órára, Törökországban azonban úgy döntöttek, hogy mostantól nem követik ezt a rendszert, vagyis nem lesz külön téli és nyári időszámítás.

Ezt követően Észak-Cipruson – vagyis a sziget török felén – szintén úgy határoztak, hogy követik Törökországot ebben a döntésükben, vagyis október végén itt sem fogják visszaállítani az órákat. Ciprus görög részén azonban ezentúl is külön kezelik a téli és a nyári időszámítást, ami azt jelenti, hogy október vége után a szigeten belül két különböző időszámítás lesz.

Egy Cipruson élő magyar idegenvezető hívta fel a figyelmünket arra, hogy ez könnyen problémákat okozhat a jövőben, mivel a magyar turisták egy része a sziget északi, a másik része viszont a déli részén száll meg.

Észak- és Dél-Ciprus (Forrás: Wikimedia Commons)
Észak- és Dél-Ciprus (Forrás: Wikimedia Commons)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk