hirdetés
hirdetés

Kétszáz turista ragadt egy fjordban Új-Zélandon

Csaknem 200 turista ragadt kedden Új-Zéland déli szigetén, az ország vezető turistalátványosságának számító Milford Sound fjordban. Az elmúlt 60 órában ugyanis a térségre 1000 milliméternyieső zúdult, ami annyira megrongálta az odavezető egyetlen utat, hogy járhatatlanná vált.

hirdetés

Hatósági források szerint 31 túrázó rekedt egy menedékházban, ahova a földcsuszamlást követően kényszerültek. Egyesek könnyebben megsérültek.

A déli sziget katasztrófavédelmének közleménye szerint a hatóságoknak meg kell osztaniuk erőiket, mert a régióban többen kerülhettek hasonló helyzetbe. Várhatóan szerdán menekítik ki a területen ragadt 195 turistát, valamint a mintegy 200 főnyi szállodaszemélyzetet. A területre vezető utat egyébként egy hétre lezárták, mert annyira megrongálódott. Az embereket légi úton szállítják majd el.

A turisták azért kerültek szorult helyzetbe, mert a területen 60 óra alatt 1000 milliméternyi eső esett, csak kedd reggel 600 milliméternyi. A helyi meteorológiai intézet képviselője a Radio New Zealand rádióállomásnak azt mondta, hogy még a legtapasztaltabb időjárási szakértőket is meglepte a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék.

A Milford Sound fjord hatalmas hegycsúcsairól és vízeséseiről híres. A terület 120 kilométerre fekszik a legközelebbi várostól, Te Anautól. A turisták azért kerültek szorult helyzetbe, mert a területen

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk