hirdetés
hirdetés

Lezárult a turisztikai munkaerőhiány orvoslására indított projekt

A különböző területeken felszabaduló munkaerő és a turizmus-vendéglátás területén meglévő munkaerőhiány „összepárosítását” célozta meg egy 2018-ban elindított program, aminek eredményeit a Covid-sújtotta piacon is lehet hasznosítani.

hirdetés

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) európai uniós forrásból valósította meg a GINOP-5.3.5-18-2018-00040 számú projektet, melynek címe: „Munkaerőpiaci kihívások kezelése a Szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás ágazatban” - írja a Piac és Profit.A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekt a különböző területekről felszabadult munkaerő integrálását tűzte ki célul a turizmus-vendéglátás munkaerőhelyzetének feltérképezése után. A pályázat kezdeti időpontjához képest közben a COVID-19 tovább bonyolította a helyzetet. A projekt legfontosabb célja egy olyan módszertan kidolgozása és kipróbálása volt, mely egyaránt kezeli a munkaerőpiacon megjelenő, de az ágazatra vonatkozó kellő ismeretekkel nem rendelkező munkavállalókat és a munkaerő-keresletet.

A projekt megvalósítása alatt keletkezett dokumentáció, tananyag már elérhető a turizmuspalya.hu honlapon.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk