hirdetés
hirdetés

Lubickoló vendégsereg az Olimposz lábánál

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a neves görögországi üdülőhely, Paralia-Katerini, a Szent Katalinról elnevezett tengerpart. Nem véletlenül, mert a helyi Riviéra kiemelkedő része, ahol most is egészen az ősz végéig foglaltak a szállodák, a vendégházak és a magán szálláshelyek. A nagy számú magyar turista mellett sok szerb, macedon, szlovák, román, cseh és német vendég is élvezi a homokkal borított Égei-tenger partját és a víz nyújtotta örömöket az Olimposz hegy lábánál.

hirdetés

Ezt a helyet sokan úgy is emlegetik, mint a görögök Siófokát, mert itt is nagy a nyüzsgés, sok a fiatal, akiket gazdag programokkal látványosságokkal várnak a vendéglátók.

Több kilométeres sétáló utca

Az egykori halászfaluból mára kedvelt üdülőparadicsommá fejlődött Paralia legnépszerűbb része a sétáló főutca, amely az 1993-ban épített ortodox-katolikus templomtól indul és több kilométeren keresztül halad a tengerpart közelében, a kikötő felé.

Az imahely mellett kialakított téren, az esti kivilágításban is pompázó szökőkút mellett, színpadot állítottak fel. Itt esténként a különböző tánccsoportok színes műsorában gyönyörködhet a nézősereg.

Ottjártunkkor nemzetközi folklór fesztivált tartottak és szerb, illetve román tánccsoportok bemutatóját élvezhette a közönség. 

A népszerű sétáló utca hotelekkel és éttermekkel Paralia-Kateriniben (Fotó: Mentusz Károly)
A népszerű sétáló utca hotelekkel és éttermekkel Paralia-Kateriniben (Fotó: Mentusz Károly)

Jól felszerelt hotelekből választhatnak

A távolsági autóbuszok a sétáló utcából indulva késő éjszakáig vitték az utasokat a Paraliából Katerinibe. Mindössze hét kilométer a távolság a két település között.

Ez a 85 ezer lakosú város is több látványossággal várja a turistákat, ahol közel 250 jól felszerelt hotelből és mintegy 8600 szálláshelyből választhatnak az érkezők.

Az elmúlt években már nemcsak a nyári, hanem a téli turizmus is megélénkült Kateriniben.

Ez azzal magyarázzák, hogy sícentrumot is építettek, amelyet szintén sokan látogatnak a vendégek közül. Jellemző, hogy téli hónapokban is nemcsak az egyéni, hanem a családokkal érkező turisták is jönnek és egyre több napot töltenek el a városban. 

Az Égei tengerben lubickolnak a vendégek Paralia-Kateriniben (Fotó: Mentusz Károly)
Az Égei tengerben lubickolnak a vendégek Paralia-Kateriniben (Fotó: Mentusz Károly)

Mentusz Károly
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk