hirdetés
hirdetés

Magyar programhegyek a dubaji világkiállításon

A Magyar Pavilon több mint 35 kulturális rendezvénynek ad otthont a kiállítás 24 hetében.

hirdetés

Hazánk egyedi és autentikus kulturális értékeire irányították rá a külföldi közönség figyelmét azok a magyar produkciók, amelyek az elmúlt időszakban megtöltötték az expó központi helyszíneit. A Fricska Táncegyüttes hat fellépéssel kápráztatta el a látogatókat három színpadon, és a nyitó nap estéjén, az expó főműsorában is helyet kaptak.

Több ezer fős közönség előtt adott koncertet a kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band.

A magyarság, valamint a Kárpát-medence hangszeres és vokális zenei hagyományait az eMeRTon díjas és Kodály emlékdíjas Fonó együttes mutatta be négy fellépés alkalmával.

A Klíma és Biodiverzitás tematikus héten előadást tartott dr. Ürge-Vorsatz Diana és dr. Steier József professzor. Ferenczi Orsolya miniszteri biztos pedig az űrkutatás hetén érkezett az expóra, ahol a Women’s Pavilion vendége volt, továbbá kétoldalú találkozón vett részt a UAE Space Agency képviselőivel.

A Magyar Pavilonban látogatást tett többek között a Chanel divatmárka dubaji vezérigazgatója és menedzsmentje is, akik meghívást kaptak a Magyar Divat és Design Ügynökség novemberi, Dubajban megrendezésre kerülő divatbemutatójára.

A nagyszabású, magyar kötődésű események folytatódnak a Dubaji Világkiállításon. A Magyar Operett Napja alkalmából a Budapesti Operettszínház gálaműsorral készül, a Makovecz emléknapon Lajkó Félix és Szalonna előadását láthatják az érdeklődők, a Magyar Pavilon éttermében megrendezésre kerülő Márton-napi lakoma hangulatáért pedig a Vivat Bacchus énekegyüttes felel.

Ahogy minden országnak, így hazánknak is lesz egy nemzeti napja a világkiállításon: 2022. március 18-án Magyarország kerül a reflektorfénybe.

(forrás: MTÜ / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk