hirdetés
hirdetés

Márkapozícionálás: Németország, mint úticél

Bár a következő hónapban nekünk, magyaroknak, még nem aktuális, de minden Covid-bezárás remélhetőleg véget ér egyszer. Addig is érdemes elolvasni a DZT értékes összefoglaló anyagát.

hirdetés

Európai második hely

A természet és a pihenés szorosan hozzátartozik az úticél Németország márkamagjához, ez visszatükröződik az érintetlen természeti tájak kivételesen széles kínálatában is. Egyre több külföldi turista választ azon opciók közül, hogy aktívan felfedezze a tengerpartokat, hegyeket és az üdülőterületeket. Ezáltal Németország 2019-ben a második helyen végzett az európai utazók kedvelt természeti úticéljainak listáján.

A természet, a szép vidék sok vendéget hoz

Az IPK International adatai alapján 2019-ben az európaiak összes üdülési célú utazásának 16 százaléka természetközeli üdülés volt. A németországi beutazás számára különösen fontos küldőpiacokon átlagon felüli az érdeklődés a természeti és aktív üdülések iránt: így a Hollandiából Németországba utazók körében 32 százalék, a lengyel utazók körében 21 százalék és a svájci utazók körében 19 százalék volt a természeti és aktív üdülések piaci része.

A Szövetségi Statisztikai Hivatal szerint a külföldi vendégéjszakák közül Németországban minden ötödik vidéki területeken realizálódik (a kevesebb mint 10 ezer lakossal rendelkező községekben). Az elmúlt tíz évben (2010–2019) ez a piaci szegmens 23,2 százalékkal nőtt.

Németországban 2019-ben az összesen majd 90 millió külföldi vendégéjszaka kicsit több mint öt százalékát (4,7 millió) kempingekben regisztrálták. Az elmúlt tíz évben a külföldi vendégéjszakák száma a németországi kempingekben 22 százalékkal növekedett.

Alacsony rizikó - nagy vonzerő 

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „A koronavíruskrízis által megváltozott Németország vendégeinek értékorientációja: mivel a természetben való üdülés rizikószegény, így megnőtt iránta a kereslet. Ennek megfelelően még erősebben fejlesztjük a fenntarthatóságot a minőségi turizmusban, a természetközeli üdülésben és az aktív pihenésben, hogy ezáltal is tovább erősítsük Németország pozícióját mint üdülési úticél.”

Főleg autóval külföldről

A Qualitätsmonitor Deutschlandtourismus adatai alapján a külföldi vendégek 28 százaléka dönt Németország mint úticél mellett a „Tájak és természet” fontossága miatt. Ez a negyedik helyen áll a döntési kritériumok listáján.

A külföldi természetközeli üdülést választó vendégek 47 százaléka autóval érkezik Németországba. Átlagéletkoruk 42,7 év, több mint háromnegyedük partnerükkel és 14 százalékuk 14 év alatti gyermekekkel érkezik az országba. 

(forrás: DZT)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk