hirdetés
hirdetés

Még egy hétig biztos nem jár a vonat Nagymaros és Zebegény között

Folyamatosan dolgoznak a múlt heti esőzések során károsodott pályaszakasz helyreállításán.Várhatóan július második hetében áll vissza a vonatközlekedés.

hirdetés

Több mint egy hete zajlanak a helyreállító munkálatok Nagymaros és Szob között, ahol a vasúti pálya melletti támfalat egy több száz méteres szakaszon a sínekre mosta az özönvízszerű esőzés. A Mávinform tájékoztatása szerint munkagépekkel a görgetegfogó támfal mögül naponta 300 köbméter hordalékot termelnek ki, majd vasúti teherkocsikkal szállítják el a helyszínről. A sárral elárasztott vágányszakaszok megtisztítását kotrógépekkel végzik.

A vonatközlekedés várhatóan július második hetében indulhat újra ezen a részen, egyelőre csak egy vágányon. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nagymaros–Szob, illetve a Szob–Zebegény szakaszon, valamint vonatpótló hajójárat is közlekedik Nagymaros-Visegrád és Zebegény között. Az autós forgalmat is elterelik Márianosztra felé Szob irányába, így jelentősen megnő a menetidő.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés