hirdetés
hirdetés

Megújult flotta, bővülő kínálat a Mahart Passnave-nál

A flotta zászlóshajóján, a 300 férőhelyes Budapesten mutatta be partnereinek sokrétű turisztikai kínálatát a Mahart Passnave.

hirdetés

Partnertalálkozót és szakmai napot rendezett a Mahart Passnave a felújított Budapest hajón, amelyen a társaság összes üzletága mellett online fejlesztő partnere, a Travel Gate is bemutatkozott.

Gutman Tivadar, a Mahart Passnave műszaki vezetője bevezetőjében elmondta, hogy a vizes vébére a társaság hajóinak jelentős része, továbbá az üzemeltetett kikötők egy része is megújult.

A flotta büszkesége, a júniusban átadott, teljes mértékben akadálymentesített, 300 férőhelyes Budapest hajó egész évben bérelhető. A fedélzeten télikert és külső terasz, beépített projektor és vászon, tolmácsberendezés és légkondicionálás teszi teljessé a szolgáltatási palettát.

A közepes méretű, maximum 80 főt befogadni képest Győr és Gönyü rendezvényhajók is megfiatalodtak. Ezeken is zárt alsó rész, nyitott terasz, hangosítás, projektor és vászon szolgálja a rendezvényszervezők kényelmét. A társaság három szárnyashajója is ráncfelvarráson esett át.

A Mahart Passnave a korábbi évekhez hasonlóan a rendezvényhajók mellett kirándulójáratokat is üzemeltet menetrendszerint és megrendelésre. A legnépszerűbb úti cél a Dunakanyar, ahová hétfő kivételével minden nap indultak járatok Vác és Visegrád érintésével Esztergomig. A Mahart Passnave szárnyashajós programok szervezésével is foglalkozik. Az egynapos programok úti célja Solt és Kalocsa, a kétnapos programok Pozsonyba és Bécsbe indulnak. A szárnyashajók csoportok számára bérelhetők is.

A társaság Komáromtól Mohácsig közel kéttucat kikötőt üzemeltet, ezek közül 10-et Budapest területén. A vizes vébére több fővárosi kikötő környezete is megújult, Visegrádon és Komáromban is megújult a hajóállomás. A nemzetközi hajóállomásokon a szállodahajóknak egyebek mellett hulladékelszállítást és vízvételezési lehetőséget biztosítanak. Kikötőikben évente 3000 fölötti kikötés során több mint 130 ezer utas fordul meg.

A Mahart Passnave utazási irodája, a Mahart Tours tengeri és folyami hajóutakat, továbbá kompjegyeket értékesít több mint 60 komptársaság járataira. Tengeri hajós programokat kínálnak több mint 10 nagy társaság útjaira a világ minden részébe. Magyarországon a mediterrán programok a legnépszerűbbek. A Mahart Tours folyami hajóutakat is értékesít: a legnépszerűbb útvonalak közé tartozik a Duna és Európa más folyói, de lehet náluk foglalni dél-amerikai és ázsiai programokat is. A kompjegyekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy minél előbb foglal valaki, annál nagyobb az esélye, hogy jó áron kap jegyet. Érdekesség, hogy még Dániából Izlandra is lehet kompjegyet foglalni. Mint kiderült, horvát kompjegyek viszont csak a helyszínen vásárolhatók meg. Jó hír ellenben, hogy jövőre várhatóan újraindul a magyarok körében népszerű Rijeka-Dubrovnik járat.

Komplex turisztikai szoftvert fejleszt a TravelGate

A rendezvényen bemutatkozott a négy éve működő, utazási irodáknak és utazásszervezőknek informatikai rendszereket és honlapokat készítő TravelGate. Bodza Ferenc ügyvezető elmondta, hogy jelenleg már 130-nál is több viszonteladó a partnerük, adatbázisukban pedig 70 magyar tour-operátor árualapja érhető el. Mint elhangzott, 10-20 millió magyar utazási ajánlat volt foglalható a Travel Gate rendszerében nyáron. A társaság folyamatos oktatással, nyílt napokkal, ingyenes tanácsadással várja az utazási irodákat.

A közelmúltban debütált a megújult utasoldali, vagyis ún. frontend oldaluk, új fajta régió- és találati listával, keresőoptimalizálva, reszponzív módon. Az árualap naponta frissül, a cél az lenne, hogy real-time elérhetők legyen az ajánlatok. Bodza Ferenc elmondta, hogy üdvözli az invia.hu lépését a teljes árak kommunikálására. Rendszerükbe a tour-operátorok a fakultatív programat is feltölthetik.

A társaság külön keresőt fejlesztett ki a tengeri és folyami hajóutak számára, amelyben az összes jelentős szolgáltató kínálata szerepel. „Jövő februárra nálunk lesz a legnagyobb árualap, benne külföldről behozott élő adatokkal” – emelte ki Bodza Ferenc.

Van sportút-keresőjük is, amely a Neckermann ilyen jellegű árualapját összesíti. Minden viszonteladó díjmentesen megkapja a sportkeresőt A Travel Gate leszerződött az osztrák-német tour-operátori árualap értékesítésére a traffics rendszerrel, szerződésük szeptember óta kizárólagos a magyar piacon. Ennek értelmében a Cosmo foglalási rendszerén keresztül 140 utazásszervező ajánlatai érhetők el, ráadásul magyar nyelven.

A Travel Gate terméke a Magellan utazási rendszer is, amely egy komplex irodai háttérrendszer az ügyfelek, ajánlatok és adatbázisok kezelésére, benne egy profi hírlevelező rendszerrel.

Bodza Ferenc felhívta a figyelmet az adatvédelmi szabályok betartására: kihágás esetén a minimális bírság 500 ezertől 20 millió forintig terjedhet. Végezetül kiemelte, hogy céljuk egy teljes, komplex turisztikai szoftver létrehozása, ennek érdekében elkezdték egy pénzügyi modul kidolgozását.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk