Megújulva tért vissza a The Ritz Carlton, Budapest szolgáltatása

Az elegáns budapesti ötcsillagos még a pandémia előtt vezette be a Sunday Brunch szolgáltatását, amelyet most teljesen megújítottak, hogy egy piaci rést tölthessen be a fővárosi gasztropalettán.

Nagy Bence, a ház marketing koordinátora lapunk kérdésére elmondta, hogy hiánypótló szolgáltatásként kimondottan a tengeri ínyencségeire fókuszáló, vasárnapi korlátlan étel- és italfogyasztásos menüt dobtak piacra, amely iránt komoly igény mutatkozik Budapesten. Ottimo nevű olasz éttermük kínálatához is nagyszerűen passzol az új koncepció, amelyet szerkesztőségünk tagjainak is volt szerencséjük végigkóstolni.

Az izgalmas, háromórás kulináris utazást színvonalas élőzene kíséri a Kupola Lounge-ban. Az időtlenül elegáns miliőhöz gazdag és csúcsminőségű gasztronómia társul, pompás kiszolgálással, de szerencsére feszengeni nem kell, mert a személyzet kedves, manírmentes, előzékeny és érti a dolgát.

Az élmények sorát egy kétszemélyes tenger gyümölcsei tál nyitja meg, osztrigával, mandulakagylóval, új-zélandi zöldkagylóval, garnélával, tonhal tatakival és lazac sashimivel. Ezután Olaszországba kóstolhatunk bele az egészséges és finom ételkülönlegességektől roskadozó büféasztalról a füstölt halaktól kezdve a sonkákon, felvágottakon, sajtokon, olajbogyón át a friss és marinált, illetve grillezett szezonális zöldségekig, salátákig és ízletes mediterrán magvakig. A büféasztalon meleg fogásként egy szicíliai halleves is várja a vendégeket jellegzetes olasz péksüteményekkel.

Ezután további különleges meleg ételek sorából válogathatunk korlátlanul. A főételek tálalva érkeznek az aszalokhoz, miközben a felszolgálók gondosan ügyelnek arra is, hogy poharunkból soha ne fogyhasson el a prosecco és isteni mimóza koktél. Így igazán teret adhatunk vágyainknak, hiszen kedvenc fogásainkat akár többször is megrendelhetjük, köztük a lenyűgözően selymes szarvasgombás-ricottás kagylótésztát, az első harapásra szétomló, markáns ízvilágú wagyu marhaszegyet, életünk legkiválóbb grillezett polipját, a hibátlan mentaszószos báránybordát, és a kérges lazacot, ami szintén rendkívül jóízű.

A gyerekek kedvence a sós karamellás amerikai palacsinta és a bogyós gyümölcsös french toast lehet. És természetesen a ház sztárcukrásza, Mázás István kreációi, mint például a séf édesanyjának receptje szerint készülő, vaníliasodós tepsis almáspite, vagy a vanília creme brulee-vel és a tiramisu pohárdesszert.

A Sunday Brunch minden vasárnap 12:30 órától várja vendégeit egészen 15 óráig. A gyerekeknek 6 éves korig ingyenes a szolgáltatás, 12 éves korig pedig 50% kedvezményt kínálnak, a felnőtt ár 19 000 Ft/fő + 14 százalék szervizdíj, ami a szolgáltatás színvonalát tekintve igazán méltányosnak tekinthető.

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.