hirdetés
hirdetés

Gyógyhellyé nyilvánították Sóstó-Gyógyfürdőt

Megvan a tizenhatodik

Sajtótájékoztatón jelentette be a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc, hogy a hazai gyógyhelyek közé tizenhatodikként besorolták a nyíregyházi Sóstó-Gyógyfürdő Zrt. területét és szolgáltatásait.

hirdetés

Évtizedek hátrányait hozta be most a város, hiszen a Sóstó-Gyógyfürdő kivételes adottságokkal rendelkezik. Magyarországon nincs olyan gyógyfürdő, amely 320 hektáros tölgyerdőben fekszik, tíz hektár kiterjedésű természetes élővíz partján. De további fejlesztésekre szükség van: a város újabb területeket vett birtokba, és egy 2,1 milliárd forint értékű pályázat megnyerése után hamarosan gyógyászati központtal egészíti ki a szolgáltatásokat.

A Sóstó-Gyógyfürdő vonzerejét növeli, hogy a közelében található két országos hírű, kikapcsolódást kínáló látványosság. Ezek egyike a Nyíregyházi Állatpark, amely az első ilyen jellegű létesítmény volt az országban. Természetes tölgyerdőben, tágas kifutókban mutatnak be csaknem 5000 állatot harminchektáros területen. A közép-európai térségben is egyedülálló létesítmény a 4000 négyzetméteren, háromszintes épületben kialakított Zöld Piramis, továbbá az Óceanárium és az Esőerdőház.

A gyógyhely másik különlegessége az ország legnagyobb regionális szabadtéri néprajzi múzeuma, a Sóstói Múzeumfalu, ahol hét és fél hektáros területen több mint nyolcvan építmény képviseli Északkelet-Magyarország sokszínű népi építészetét. A Sóstó-Gyógyfürdőt felkereső turisták száma éves szinten megközelíti az egymillió főt. Az egészségügyi szolgáltatások határokon átnyúló, hamarosan bekövetkező liberalizációja is kedvez a szlovák, román és ukrán határhoz közeli gyógyfürdő kihasználtsága növelésének. Dr. Podlovics Roland vezérigazgató birodalmához tartozik még a 22 medencés Parkfürdő és a Fürdőház is. Beszámolója szerint gyors ütemben sikerült a különféle kutakból feltörő, értékes ásványi tartalmú hőforrásokat gyógyvízzé nyilváníttatni, az OEP által elismert valamennyi kezelést biztosítani és a mindennapos szakorvosi ellátást megszervezni.

Az Aquarius Élmény- és Parkfürdő egyidejű befogadóképessége 6000 fő. A gyógyvíz már négy medencében kényeztet, a felüdülést pedig Magyarország legnagyobb medencebárja teszi teljessé. A vendégek egy jeggyel két fürdőben pihenhetnek, több mint tíz hektáron 22 medence áll rendelkezésükre. A készülő gyógyászati központ mellé újabb attrakciót is terveznek: a Skanzen mellé a régió erős hagyományaira alapozva Pálinkaház is épül.

Katona Ilona, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Észak-Alföld Regionális Marketingigazgatóságának vezetője rámutatott, hogy a régió adottságai kiválóak a gyógyfürdőturizmus terén. A térségben Hajdúszoboszló és Debrecen után harmadikként kapta meg a gyógyhelyminősítést Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő. A statisztikák szerint az év első hét hónapjában mind a vendégszám (+4,7%), mind a vendégéjszakák száma (+3%) biztató növekedést mutat.

Jók a közép- és hosszú távú kilátások is, hiszen nemzetközi felmérések szerint a gyógyturizmus 2022-re az első számú ágazattá növi ki magát. Az MT Zrt. többszintű, piaconként változó kampányokkal, kiállítási megjelenésekkel segíti az értékesítést, szorgalmazza a szolgáltatások minőségének egységesítését és a személyzet idegen nyelvi ki- és továbbképzését.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai