hirdetés

Miért gyülekeznek a fiatalok a Hotel Hungaria City Centerben?

Három, az idegenforgalom területén meghatározó szakma szakmunkástanulói mutathatják meg tudásukat a március 5-7. között megrendezendő 46. Danubius Tanulóversenyen. A szakmai utánpótlás-nevelés területén meghatározó eseményen a Danubius szállodai háziversenyeken legjobban szerepelt szakács-, cukrász- és pincértanulók mérik össze jártasságukat. „A verseny célja, hogy lehetőséget teremtsünk a tehetséges fiataloknak egy szakmai zsűri előtt történő bemutatkozásra, növelve a szakma vonzerejét korosztályuk többi tagja előtt is” – mondta Kovács Balázs, az eseményt megszervező Danubius Hotels vezérigazgatója.

hirdetés

A háromnapos, március 5-7. között tartandó rendezvénynek idén is a Hotel Hungaria City Center ad otthont. A szakács, cukrász és pincér szakmák szállodai háziversenyein legjobban szerepelt végzős szakmunkástanulók a szállók saját színeiben mérik össze tudásukat a köznyelvben csak Hungária szállodaként ismert hotelben.

A szakácsnak tanuló fiataloknak nem egy előre meghatározott versenymenüt kell elkészíteniük, hanem egy úgynevezett „árukosár” termékeiből kell a szállodai tanulófelelősük és a helyi konyhafőnök szakmai támogatása mellett az általuk megálmodott és összeállított ételsort elkészíteniük. Így a versenyzők a szakmai fogások szakszerű elkészítése mellett megmutathatják kreativitásukat is.

A szervezők a cukrászok esetében is csak az alapösszetevőket határozzák meg, a desszertköltemény megalkotását a versenyzők fantáziájára bízzák. Az elkészült ételeket pedig a pincér kategóriában versenyzők szervírozzák a „vendégeknek”. A tanulók eredményeinek értékelésében a Danubius Hotels saját zsűritagjai mellett a diákok szaktanárai, hazai szaktekintélyek, valamint az eseményen jelenlévő vendégek és szakújságírók is részt vesznek.

„A Danubius Hotels nem pusztán egy szállodacsoport, hanem a szakmai utánpótlás egyik fontos bázisa a magyarországi idegenforgalmi szektorban. Éppen ezért feladatunknak érezzük, hogy lehetőséget teremtsünk a tehetséges fiataloknak a nagyközönség előtt történő bemutatkozásra” – mondta Kovács Balázs. A Danubius Hotels vezérigazgatója kifejtette: a megmérettetés egyszerre erősítheti a résztvevők elhivatottságát, valamint növelheti a szakma vonzerejét korosztályuk többi tagja előtt is.

A versenyen a résztvevők elméletből is vizsgáznak, amelynek keretében napjaink vendégigényével, illetve a korszerű vendéglátás követelményeivel kapcsolatban is kapnak feladatokat. Az esemény csúcspontja a második nap estéjén tartandó gálavacsora, ahol a versenyzők értékelése is megtörténik. Az ünnepélyes díjkiosztóra pedig az utolsó napon kerül sor, ahol pénznyereményeket, ajándékokat (pl. értékes konyhai eszközöket), valamint könyveket adnak át a legjobbaknak.

„A verseny résztvevői még csak most fejezik majd be tanulmányaikat, mégis fontos, hogy versenykörülmények között is összemérhessék tudásukat, hiszen a jövő sztárséfjei, -cukrászai és éttermi szakemberei is közülük fognak kikerülni” – tette hozzá a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

(forrás: Vendég&Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai