Miért gyülekeznek a fiatalok a Hotel Hungaria City Centerben?

Három, az idegenforgalom területén meghatározó szakma szakmunkástanulói mutathatják meg tudásukat a március 5-7. között megrendezendő 46. Danubius Tanulóversenyen. A szakmai utánpótlás-nevelés területén meghatározó eseményen a Danubius szállodai háziversenyeken legjobban szerepelt szakács-, cukrász- és pincértanulók mérik össze jártasságukat. „A verseny célja, hogy lehetőséget teremtsünk a tehetséges fiataloknak egy szakmai zsűri előtt történő bemutatkozásra, növelve a szakma vonzerejét korosztályuk többi tagja előtt is” – mondta Kovács Balázs, az eseményt megszervező Danubius Hotels vezérigazgatója.

A háromnapos, március 5-7. között tartandó rendezvénynek idén is a Hotel Hungaria City Center ad otthont. A szakács, cukrász és pincér szakmák szállodai háziversenyein legjobban szerepelt végzős szakmunkástanulók a szállók saját színeiben mérik össze tudásukat a köznyelvben csak Hungária szállodaként ismert hotelben.

A szakácsnak tanuló fiataloknak nem egy előre meghatározott versenymenüt kell elkészíteniük, hanem egy úgynevezett „árukosár” termékeiből kell a szállodai tanulófelelősük és a helyi konyhafőnök szakmai támogatása mellett az általuk megálmodott és összeállított ételsort elkészíteniük. Így a versenyzők a szakmai fogások szakszerű elkészítése mellett megmutathatják kreativitásukat is.

A szervezők a cukrászok esetében is csak az alapösszetevőket határozzák meg, a desszertköltemény megalkotását a versenyzők fantáziájára bízzák. Az elkészült ételeket pedig a pincér kategóriában versenyzők szervírozzák a „vendégeknek”. A tanulók eredményeinek értékelésében a Danubius Hotels saját zsűritagjai mellett a diákok szaktanárai, hazai szaktekintélyek, valamint az eseményen jelenlévő vendégek és szakújságírók is részt vesznek.

„A Danubius Hotels nem pusztán egy szállodacsoport, hanem a szakmai utánpótlás egyik fontos bázisa a magyarországi idegenforgalmi szektorban. Éppen ezért feladatunknak érezzük, hogy lehetőséget teremtsünk a tehetséges fiataloknak a nagyközönség előtt történő bemutatkozásra” – mondta Kovács Balázs. A Danubius Hotels vezérigazgatója kifejtette: a megmérettetés egyszerre erősítheti a résztvevők elhivatottságát, valamint növelheti a szakma vonzerejét korosztályuk többi tagja előtt is.

A versenyen a résztvevők elméletből is vizsgáznak, amelynek keretében napjaink vendégigényével, illetve a korszerű vendéglátás követelményeivel kapcsolatban is kapnak feladatokat. Az esemény csúcspontja a második nap estéjén tartandó gálavacsora, ahol a versenyzők értékelése is megtörténik. Az ünnepélyes díjkiosztóra pedig az utolsó napon kerül sor, ahol pénznyereményeket, ajándékokat (pl. értékes konyhai eszközöket), valamint könyveket adnak át a legjobbaknak.

„A verseny résztvevői még csak most fejezik majd be tanulmányaikat, mégis fontos, hogy versenykörülmények között is összemérhessék tudásukat, hiszen a jövő sztárséfjei, -cukrászai és éttermi szakemberei is közülük fognak kikerülni” – tette hozzá a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.