hirdetés
hirdetés

Ezt a betlehemet csak mikroszkóppal fogja látni

A világ vélhetően legkisebb, alig tűhegynyi betlehemét mutatták be hétfőn az Egyesült Királyságban - jelentette a BBC hírportálja.

hirdetés

A képet egy birminghami vésnök, Graham Short gravírozta bele kézzel egy tűhegynyi aranydarabba. A northfieldi Szent Lőrinc templomban kiállított alkotást a látogatók mikroszkóppal tekinthetik meg. Munkájához a művész orvosi mikroszkópot használ és gyógyszereket is szed azért, hogy lelassítsa a szívverését. "Tulajdonképpen két szívdobbanás között dolgozom" - magyarázta Short, aki emellett egy botoxhoz hasonlóan működő injekciót is rendszeresen bead magának a szeme mellé, hogy megakadályozza az esetleges izomrángásokat.   

 

Graham Short / Facebook
Graham Short / Facebook

"Tudom, hogy kissé szélsőséges, amit teszek" - fogalmazott, ám hangsúlyozta azt is, hogy műve nagy tetszést aratott, és sok gratulációt kapott. A miniatűr betlehemet több, a világ számos részéről érkező betlehemi alkotással együtt állították ki. Short korábban egy gombostűn örökítette meg Erzsébet királynő képét, amely később 100 ezer fontért (47 millió forint) kelt el.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk