hirdetés

Mintaszoba mutatóba

Új rovatot indítunk: mintaszobákon keresztül mutatunk be megvalósult és meg nem valósult álmokat, magyarországi házakat, kisebb-nagyobb szálláshelyeket, luxusszállodákat, három-négy csillagos hoteleket, panziókat, magánszállásokat.

hirdetés

Sorozatunk első szereplője egy budapesti, belvárosi ötcsillagos ház, amely bár nehezen készült el, az eredmény viszont annál szebb és magával ragadóbb lett. Ez a Párisi Udvar Hotel Budapest, a Mellow Mood Hotels szállodalánc 12. tagja, egyben a Hyatt Hotels Corporation „The Unbound Collection by Hyatt” márka hazai képviselője. Amelynek mintaszobájáról és annak megvalósulásának körülményeiről a ház igazgatója, Schwindt-Kiss Andrea mesél.

  • Bár két mintaszoba volt eredetileg a megnyitás előtt jóval (még 2018 őszén készült el mindkettő), azonban mi csak az egyiket vettük nagyító alá. Amely ugyan elegáns, szép és magával ragadó megjelenésű volt, azonban a praktikum, a tulajdonosi elképzelés, és persze a Hyatt-standardek miatt jókora lett rajta a változtatás. A kárpitok, a bútorok, az anyagok, a fürdőszobaburkolatok - mind-mind más lett, mint ami az eredeti tervekben szerepelt. Még a mennyezet is, de erről majd később.
  • Egy standard twin szobát rendeztek be a beszállítók, ami nagyon tetszett nekünk elkészülésekor, azonban a szőnyeg egyszínű anyagát például anyagában mintásra változtattuk, és főként az üzemeltetés, a tisztántartás szempontja alapján választottunk anyagokat, mintát, sőt, dizájnt is. Sokan véleményezték a mintát, így született meg a közös döntés, ami álomszép lett – ezt bizonyítja vendégeink visszajelzései és a díjak halmaza, amit sorra söpör be a ház.
  • Még a mintaszoba mennyezetét is módosítottuk az építkezés során, az eredeti elképzelés ugyanis az volt, hogy eklektikus stílusú, mór és neogót jegyeket képviselő mennyezet legyen, ezt azonban elvetettük, és egy igazán elegáns, de nem a múltra hajazó megoldás született.
  • A Hyatt Zürichből érkezett regionális képviselője napokat töltött a mintaszobában, centiről centire átvizsgálva azt, ő is sok változtatást kért a Hyatt-standardek alapján: például ágysál, ágyfejvég nem lehet a Hyatt-előírások szerint, de emellett konnektorok méretébe, kisasztalok ágytól való távolságába, és még sok mindenbe beleszólt – ezeket mind a megállapodás értelmében szerint teljesítenünk kellett.
  • A falon lógó – egyébként nagyon szép festmény, Tóth Ágnes képzőművész alkotása – is lekerült a valóságban onnét, helyette montázsok kerültek a vendégszobák oldalsó falaira, a belső terek hangulatos, különleges elemeként.

Ez volt a terv:

 

És ez ma a valóság:

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk