Mintaszoba mutatóba

Új rovatot indítunk: mintaszobákon keresztül mutatunk be megvalósult és meg nem valósult álmokat, magyarországi házakat, kisebb-nagyobb szálláshelyeket, luxusszállodákat, három-négy csillagos hoteleket, panziókat, magánszállásokat.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sorozatunk első szereplője egy budapesti, belvárosi ötcsillagos ház, amely bár nehezen készült el, az eredmény viszont annál szebb és magával ragadóbb lett. Ez a Párisi Udvar Hotel Budapest, a Mellow Mood Hotels szállodalánc 12. tagja, egyben a Hyatt Hotels Corporation „The Unbound Collection by Hyatt” márka hazai képviselője. Amelynek mintaszobájáról és annak megvalósulásának körülményeiről a ház igazgatója, Schwindt-Kiss Andrea mesél.

  • Bár két mintaszoba volt eredetileg a megnyitás előtt jóval (még 2018 őszén készült el mindkettő), azonban mi csak az egyiket vettük nagyító alá. Amely ugyan elegáns, szép és magával ragadó megjelenésű volt, azonban a praktikum, a tulajdonosi elképzelés, és persze a Hyatt-standardek miatt jókora lett rajta a változtatás. A kárpitok, a bútorok, az anyagok, a fürdőszobaburkolatok - mind-mind más lett, mint ami az eredeti tervekben szerepelt. Még a mennyezet is, de erről majd később.
  • Egy standard twin szobát rendeztek be a beszállítók, ami nagyon tetszett nekünk elkészülésekor, azonban a szőnyeg egyszínű anyagát például anyagában mintásra változtattuk, és főként az üzemeltetés, a tisztántartás szempontja alapján választottunk anyagokat, mintát, sőt, dizájnt is. Sokan véleményezték a mintát, így született meg a közös döntés, ami álomszép lett – ezt bizonyítja vendégeink visszajelzései és a díjak halmaza, amit sorra söpör be a ház.
  • Még a mintaszoba mennyezetét is módosítottuk az építkezés során, az eredeti elképzelés ugyanis az volt, hogy eklektikus stílusú, mór és neogót jegyeket képviselő mennyezet legyen, ezt azonban elvetettük, és egy igazán elegáns, de nem a múltra hajazó megoldás született.
  • A Hyatt Zürichből érkezett regionális képviselője napokat töltött a mintaszobában, centiről centire átvizsgálva azt, ő is sok változtatást kért a Hyatt-standardek alapján: például ágysál, ágyfejvég nem lehet a Hyatt-előírások szerint, de emellett konnektorok méretébe, kisasztalok ágytól való távolságába, és még sok mindenbe beleszólt – ezeket mind a megállapodás értelmében szerint teljesítenünk kellett.
  • A falon lógó – egyébként nagyon szép festmény, Tóth Ágnes képzőművész alkotása – is lekerült a valóságban onnét, helyette montázsok kerültek a vendégszobák oldalsó falaira, a belső terek hangulatos, különleges elemeként.

Ez volt a terv:

 

És ez ma a valóság:

 


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.