hirdetés
hirdetés

Moszkvától Hontig

Március 31-én Honton tartotta legutóbbi közönségtalálkozóját a Hazajáró turisztikai magazinműsor. A találkozón a műsor képviseletében Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár mesélt az elmúlt 5 évről, a kialakulóban lévő új honlapjukról, amely segítséget nyújt majd azoknak, akiknek kedve támad bebarangolni a Kárpát-medence tájait. 

hirdetés

A műsor 2011. szeptember óta 186 adást élt meg és legalább még 100 adás forgatását tervezik. Elsődleges céljuk az „ezeréves haza” megismerése, ezenkívül a Kárpátok természeti kincseinek és a határon túli magyarság hétköznapjainak bemutatása.

A terepen 6 fős stábbal dolgoznak és átlagosan 2-3 nap alatt veszik fel azt az 5-6 órányi anyagot, amelyből a közönség elé kerül egy rész. A stábtagoktól megtudtuk, hogy a forgatáson a legnagyobb nehézséget az időjárás viszontagságai okozzák.

Hazajáró közönségtalálkozó
Hazajáró közönségtalálkozó

A műsor több díjban is részesült az elmúlt években, többek között 2012-ben Magyar Örökség díjban és tiszteletbeli Székely-címet is átvehettek. Érdekesség, hogy az első közönségtalálkozójukra Moszkvában került sor, ahol Moszkva magyar örökségeit fedezték fel (például József Attila szobor is található Moszkvában). 2015-ben a Hazajárók műsorkészítői megalapították a Hazajáró Honismereti és Turista Egyletet, amelynek a következő túrája a Horthy Miklós emléktúra lesz májusban.

Kiépítés alatt van a Hazajáró Egylet honlapja is, amely várhatóan tavasz végére fog elkészülni. A tervek szerint az eddig meglátogatott helyek szálláskínálata, információi és a túraszervezők elérhetőségei lesznek majd fent az új honlapon. Éves tagdíj ellenében, a honlapra feltöltött szálláshelyeken és a túravezetőknél kedvezményeket vehetnek majd igénybe a tagok. 

A találkozónak a honti Kutyori-konyha gasztroturizmussal foglalkozó kézművesház adott otthont.

Balázs Zsuzsanna
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk