hirdetés
hirdetés

Munkásszálló lesz a rezsiválság miatt bezárt elegáns szálloda

Október végén érkeznek az első vendégmunkások a Fülöp-szigetekről a Szombathelyen a rezsiválság miatt bezárt elegáns hotelbe – derül ki a 24.hu cikkéből.

hirdetés

A portál azt írja, Marai Zoltán, az iSi Automotive Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, hogy hozzájuk érkezik körülbelül száz munkavállaló a Fülöp-szigetekről, és ők lesznek elszállásolva az említett épületben.

Csonka Tamás, a szombathelyi Park Hotel Pelikán tulajdonosa és ügyvezetője a napokban jelentette be egy közleményben, hogy huszonegy év után bezárják a szállodát, és az épületet bérbe adják egy országosan több létesítményt működtető cégnek, amely vendégmunkásokat kíván elszállásolni az épületben. Ezt a tulajdonos részben a megnövekedett rezsiköltségekkel, részben pályázati kudarcokkal magyarázta."Elfogadtunk egy, az épület bérlésére vonatkozó 2+2 évre szóló ajánlatot, melynek keretében egy országosan több létesítményt üzemeltető cég vendégmunkásokat fog itt elszállásolni. 2 (illetve 4) év után, amennyiben üzletileg indokolt és vállalható, megkezdődhet az épület felújítása és újra szállodává alakítása. A funkcióváltás közvetlenül 6 munkahelyet érint, dolgozóinknak igyekszünk a cégcsoporton belül, vagy partnereinknél további lehetőséget adni" – írta még pénteki közleményében a szállodatulajdonos, aki hangsúlyozta, hogy a nemrég teljeskörűen felújított étterem külön egységként tovább üzemel, amely Szombathely legszebb rendezvényhelyszíne is egyben.

Szerinte a közeljövőben várható rendkívül magas energiaköltségek miatt az üzemeltetés amúgy is gazdaságtalan lenne. Noha az épület belsőépítészeti felújításának tervei már elkészültek, ebbe nem lenne éssszerű most belevágni – tette hozzá. Közlése szerint erre a bérleti szerződés letelte után nyílik majd lehetőség.

Nem ez az első hazai szálloda, amelynek a válságban új funkciót találnak, és a klasszikus turisztikai hasznosítás helyett hosszabb távon bérbe adják: a Danubius Hotels tett így tavaly ősszel a korábban körszállóként ismert Danubius Hotel Budapesttel, amely megváltozott profillal átmenetileg kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként üzemel.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk