hirdetés

Nem hűl ki többet a rendelt kaja, ha bejön az új magyar startup

Olyan mint az Uber, csak itt nem embert, hanem pizzát viszel.

hirdetés

A FleetYou két fiatal pécsi srác, Rátkai Tamás és Balog-Farkas Dávid ötletével indult. Bárki, akinek van autója, motorja (még bicikli is jó) és számlaképes, vihet ki Budapesten ételt és kereshet plusz pénzt. Akkor dolgozik, amikor akar és annyit, amennyit akar. A FleetYou-nál regisztrált futár, amikor ráér és dolgozna, aktívra állítja magát, ekkor élőben látja egy térképen, hogy melyik éttermek szeretnének szállítatni és hova. Ezután kiválasztja a címeket, elmegy az ételért és kiszállítja. Az alapdíjuk 200 Ft + 150 Ft kilométerenként, ergo egy átlagos, 3-4 km-es kiszállításért akár 800 Ft + borravaló jár.

Balog-Farkas Dávid és Rátkai Tamás (Fotó: Szeretlek Magyarország)
Balog-Farkas Dávid és Rátkai Tamás (Fotó: Szeretlek Magyarország)

Egyelőre csak Budapesten működik a cég, de a tervek között szerepelnek a nagyobb városok Magyarországon. Szeptember 18. előtt több mint 200 futár és 32 étterem regisztrált a FleetYou rendszerébe, jelenleg arra várnak, hogy az összes engedélyt megkapják a futárjaik, és ha minden jól megy, október első hetében élesben is elindulhat a FleetYou szolgáltatása. 

A közösségi ételkiszállítás, a FleetYou egyszerre kívánja megoldani az éhes vendégek és a futárhiánnyal küzdő éttermek gondját. Ki ne tudná milyen érzés 1,5 órát várni éhesen egy pizzára, és mikor nagy nehezen odaér, hidegen megenni? A házhozszállítást vállaló éttermek futárai csúcsidőben túlterheltek, míg holtidőben rendre unatkoznak. Erre a problémára nyújt megoldást egy új magyar startup, a FleetYou, illetve két másik versenytársa is hasonlót ígér. A tervük szerint mindenki melegen és időben kapja majd meg a rendelt ételt, aki pedig futárkodni szeretne egy kis pénzért, lesz rá lehetősége.

(forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk