hirdetés

Nyitva a hibrid hotel

Hivatalosan is megnyitották Budapest legújabb hibrid hoteljét a Csarnok téren, a Központi Vásárcsarnok mellett. A német szállodalánc- csoport 26. szállodáját, a MEININGER Budapest Great Market Hall-t, valamint az épület alatt egy négy szintes mélygarázst. 

hirdetés

Az Egyesült Királyság, Németország, Belgium, Hollandia, Olaszország és Ausztria után az első budapesti szállodával Magyarország is csatlakozik a társaság nemzetközi hálózatához. A kifejezetten fiatal utazókat, családokat, üzleti utazókat és hátizsákos felfedezőket megcélzó német szállodalánc első magyarországi tagja aa Nagyvásárcsarnok közvetlen szomszédságában helyezkedik el.

Bár a célzott vendégkör a fiatal korosztály, épp egy hetven pluszos házaspár kanyarodott ki a kapun, és indult városfelfedező útra érkezésünkkor. Nem véletlenül, ugyanis a hibrid hotel árai a budapesti szállodaárakhoz képest nagyon versenyképesek - és aki csak egy kicsit veszi a fáradtságot, és összehasonlítja az árakat, valamint a jó lokáció, jó ágy, erős wifi szentháromságán kívül más, túlzott elvárása nincs - annak ez a szállás teljesen megfelelő.

Négy köszöntő a szalagátvágás előtt

"Remélem, ennek a háznak is izgalmas története lesz hamarosan", kezdte beszédét dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. Majd hozzáfűzte, biztos abban, hogy a kormány által kitűzött célhoz, miszerint 2030-ig Magyarország Európa vezető turisztikai térsége lesz, nagyban hozzájárul majd a mostani hibrid hotel is.

Thomas Hagen, a MEININGER csoport képviseletében egyensen mérföldkőnek nevezte cége életében a budapesti egységüket, és örömmel számolt be arról, hogy annyira tele a még egy hónapja sem megnyitott ház, hogy csak az ünnepélyes avatás napján, azaz április 11-én, 600 reggelit adtak el. Majd bepillantást engedett a német hotellánc filozófiájába, amelynek lényege, másképp gondolkodnak, más a vendégkezelésük, mint a szokásos, tradícionális szállodaláncoknak, jóval rugalmasabbak, más a szobafoglalási rendszerük is. Szobáik lehetnek szimpla vagy dupla szoba, többágyasak, vagy diákszálló-szerűen emeleteságyakkal felszereltek. Közösségi tereiket is sokféleképp használhatják vendégeik, van game zónájuk, és konyhájukban főzési lehetőséget is biztosítanak a lakóknak.Végül a cégvezető azt is elárulta, idén még négy szálloda megnyitását tervezik - az EU-n belül.

A beruházók oldaláról Apáthy Zoltán (Bedori Investment Kft.) arról beszélt, 2008-ban, amikor először ültek le tárgyalni a projektről, még nem hordott szemüveget, nem voltak ősz hajszálai, és feleségével békében nevelgették gyermekeiket. Azóta a srácok mind felnőttek, szemüveg nél nem lát, és ősz hajszála is van bőven. Viszont kész a ház, amelynek üzemeltetését elvállalta a cége! És április 11-vel nemcsak a házat nyithatják meg hivatalosan, hanem az alatta lévő, 130 parkolóhellyel rendelkező, négy szintes mélygarázst is. Pedig volt itt minden gond, épp csak énekes halott nem: a szerződés megkötésekor máris beütött a gazdasági válság, majd egy törökkori temető is felbukkant a tervezett épület alapja alatt - így ellepték őket a régészek. Közben az építőipari munkaerő krach is beütött - szóval nem csoda, hogy Apáthy úr a több mint tíz éves időtartam alatt egy évtizednél többet örgedett.

Végül a ház terveit készítő Vadász Stúdió nevében Vadász Bence, a Stúdió vezetője kapott szót. Ő elmesélte, egy különleges helyszínre, a Duna mellé, számos, különbőző építészeti stílusban felhúzott épület mellé egy monolitikus óriáskavicsot, egy különleges, szerethető, modern épületet alkotott társaival. Amely nem lóg ki az eklektikus, a neogót szecessziós, a neoreneszánsz és a szupermodern környzetből - ahová a MEININGER budapesti háza, a Nagycsarnok mellé, a Csarnok térre került.

 

A német tulajdonos és a ház magyar beruházója nevében vágták át a nyitást jelképező szalagot
A német tulajdonos és a ház magyar beruházója nevében vágták át a nyitást jelképező szalagot

 

INFOK A HIBRID HOTELRŐL

A 184 szobával és 744 ággyal rendelkező hotel 7500 m2 alapterületen, hét emeleten, minden kényelmet kielégítő szobákkal várja az utazni vágyókat. Minden épület egyedi, így a hazai is kívül-belül alkalmazkodik a helyi környezet sajátosságaihoz. Rugalmas szobakialakításnak köszönhetően klasszikus kétágyas és többágyas, hostel jellegű elhelyezést is biztosítani tudnak. A közösségi területek a földszinten, illetve egy közbenső szinten találhatók és rengeteg lehetőséget kínálnak, így ezek a terek például co-working helységként is használhatók. Vendégeink részére természetesen bár és étterem is rendelkezésre áll az új szállodában. Mindezen szolgáltatások segítségével a szálloda eleget tesz a mai kor igényeinek, sőt túlmutatva azon, képes úgynevezett hibrid hotelként működni.

A létesítmény alatt továbbá nagy befogadó képességű, közforgalmú mélygarázs is épült. A parkolóház 4 emeleten, 130 szabad hellyel jelentősen csökkenti a környék parkolási problémáit, hiszen nem csak a szállóvendégek részére lesz nyitott a mélygarázs, hanem például a Központi Vásárcsarnok vásárlói is igénybe vehetik azt.

Az épület tervezése annak a Vadász és Társai Építőművész Kft. nevéhez fűződik, akik a Morgan Stanley hazai központját, a Margit Ház irodaházat vagy a Nissan magyarországi központját is megálmodták. A koncepciót az Ybl-díjas Vadász Bence, és Miklós Zoltán építészek jegyzik. A beruházó a Bedori Investment Kft., mely cég tulajdonosai magyar magánszemélyek. A mélygarázs üzemeltetője az Árgus-Security Kft. A projekt finanszírozását a Raiffeisen Bank biztosította.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai