Ők az idei Best of Budapest & Hungary díjazottak

A  vendéglátás és az idegenforgalom két  rendkívüli  teljesítményét  díjazta a Best of  Budapest & Hungary április 22-én. Bár a szokásos kategóriákban nem tudtak díjazni, a pandémia idején is szeretnék felhívni a figyelmet az értékteremtő szakmai munkára. A koronavírus-járvány idején különösen  nagy  szükség van ugyanis az összefogásra és a  túléléshez elengedhetetlen vállalkozói  szemléletre - tájékoztatták lapunkat.

A Best of Budapest & Hungary, a Freed Peter alapította minősítési rendszer 1993 óta az egyik legismertebb résztvevője a hazai, különösen a fővárosi turisztikai ágazatnak.

"Évről évre díjazzuk a legjobb szállodásokat és éttermeseket, a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gasztrovállalkozókat, pékeket, cukrászokat és borászokat, sőt, 2019 óta alegjobb sommeliereket is. A pandémia betörésével a 2020-as díjátadó gála elmaradt, mint ahogy az éttermek és szállodák jelentős része is bezárta kapuit, illetve házhozszállítással, üzleti célból utazó vendégek fogadásával igyekezett átvészelni a korlátozások időszakát. Aki azonban valóban talpon akart maradni, annak rátermett vállalkozónak kellett lennie, és meglátnia a lehetőséget azokban az átmeneti megoldásokban is, amelyek a túlélés zálogát jelentik" - hangsúlyozták.

Hegyi Attila, a Pasztell Étterem és az Albatros Partyservice tulajdonosa Gastro Entrepeneur kategóriában vehette át a Best of Budapest & Hungary díját. Hegyi Attila catering vállalkozását különösen rosszul érintette a rendezvények megszűnése. Ő azonban szinte azonnal tudott reagálni egy házhozszállítással foglalkozó üzletág felépítésével, miközben jótékonysági akciókat is szerveztek. Hegyi Attila szerint a legfontosabb szempont a munkavállalók megtartása volt, ami sikerült is nekik. Mindemellett egymás és a rászorulók támogatásával tehetett a legtöbbet a szakma azért, hogy motivációt találjon a túlélésre, és ott segítsen, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A HotelHero elnevezésű országos kezdeményezés „Hősöket keresünk, hősöknek segítünk!” mottóval, a szállodai szakma összefogásával, különböző alapítványokat és szervezeteket támogat jótékonysági akciókkal, takarítással, ruhagyűjtésekkel, főzésekkel. Az elmúlt időszakban többek közt az Accor Pannónia Hotels Zrt. szállodalánc, a Meininger Budapest Great Hall, a Budapest Marriott Hotel vagy épp a Kempinski Hotel Corvinus Budapest is segítő kezet nyújtott a rászorulóknak – az akcióhoz országos szinten számos szálloda csatlakozott. A Best of Budapest & Hungary díját Helping Hands kategóriában – amely kategóriában most először díjaztak – olyan kezdeményezésnek szerettek volna adni, amely a lehető legtöbb embert szólítja meg a szakmában egy jó cél érdekében. A HotelHero képviseletében Anek Dóra, a Mamaison Hotels & Residences értékesítési igazgatója elmondta, alig egy éve indult a kezdeményezés, így a Best of Budapest & Hungary díja különösen nagy elismerés számukra.

A Best of Budapest & Hungary díját Gastro Entrepeneur és Helping Hands kategóriában április 22-én adtát át a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben. Freed Peter, a Best of Budapest & Hungary alapítója és tulajdonosa elmondta: "Bízunk abban, hogy lépésről-lépésre visszatérhetünk megszokott életünkhöz, és a teraszok nyitásával lassan megkezdődik a turizmus és a vendéglátóipar újjáéledése".


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?