hirdetés
hirdetés

Öko-innováció Máltán a búvárturizmus érdekében

Víz alatti CCTV kamerát telepítenek a Máltai Nemzeti Akváriumba.

hirdetés

A Máltai Egyetem egy víz alatti CCTV kamerát telepít a Nemzeti Akváriumba azzal a céllal, hogy az ökoszisztéma védelme érdekében fokozzák annak folyamatos megfigyelését és ezzel együtt az erőfeszítések tudatosítását is erősítsék. Ez az első ilyen lépés a szigeteken, mely a Blue Growth (Kék Növekedési) stratégia részeként összhangban van az EU innovatív turizmus irányába mutató törekvéseivel, valamint annak óceán megismerési és Natura2000 terjesztési tevékenységeivel.

Ez a konkrét projekt az EU által finanszírozott HARMONY Italy-Malta projekt része, amelynek célja a tengeri biodiverzitás védelme a határokon átnyúló olasz-máltai térségben.
Julia Farrugia Portelli idegenforgalmi miniszter kijelentette, hogy a fajok és a tengeri környezet megőrzése összefügg a búvár turizmusban rejlő lehetőségekkel, a máltai turisztikai ipar egyik erősen feltörekvő piacával. Hozzátette, hogy 2019-ben a beutazó turisták közel 5 százaléka elsősorban búvárkodás céljából látogatott el Máltára, és 178 960 fő vett részt búvároktatásban vagy búvártúrán a szigeten tartózkodása közben. 
Tavaly a Máltai Nemzeti Akvárium, amely világszintű turisztikai attrakció, 222 754 turistát fogadott. Ez a minőség iránti elkötelezettség folytatódott a világjárvány idején is, hisz az akvárium 600 000 eurót fektetett be látogatói élményének javítása érdekében. 

(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai