hirdetés
hirdetés

Ön rá merne lépni a kínai panorámaútra?

A Skywalk prototípusa és névadója a Grand Canyon 1212 méter magas sziklameredélyén épült. Az építmény üvegpadlója és üvegkorlátja révén lélegzetelállító kilátást nyújt a világhírű kanyon mélyére, melyet a kínaiak is megirigyeltek.

hirdetés

Már Kínában is szédítő látványra gyűlnek a bátor és izgalomra vágyó turisták: a Hunan tartományban (Zhangjiajie) található Tianmen hegy eddig is híres volt különleges, ritka élővilágáról. Legmagasabb csúcsa 1515 méter magas; kabinos felvonója 6,4 kilométer hosszan járja körül, ezzel a világ egyik leghosszabb ilyen műszaki létesítményének számít. De 2011-ben átadták azt a 200 méter hosszú üvegpanoráma-gyalogutat is, melyet 1430 méter magasan egy függőleges sziklafalhoz rögzítve alakítottak ki. A merészebbek innen szinte az egész tartományt belátják. Annak érdekében, hogy az üvegpadló megőrizhesse átláthatóságát, és ne vesszen el a szédítő élmény, a látogatók számára múzeumokban használt posztópapucsok viselését írja elő a szabályzat.A leghosszabb panorámaút Kínában

A valós borzongást a hegyi kilátóutakat építő kínai munkások tevékenységét megörökítő fotók váltják ki. Ugyanebben a tartományban, alig 82 mérföldre a Tianmen hegytől, a Shifou hegyen ezer méteren felüli magasságban már részben elkészült egy alig egy méter széles, fából készült panoráma-gyalogút. 2,9 kilométerre tervezett végleges kiépítése után ez lesz Kína leghosszabb hegyi kilátóútja. Az építkezés látványa nem való gyengébb idegzetűeknek: a munkások a függőleges sziklafalon, szédítő magasságban gyakorlatilag minden biztosítás nélkül dolgoznak, lyukakat fúrnak a sziklába, ideiglenesen letett, nem rögzített fadeszkákon egyensúlyoznak, korlát nélküli terepen szerelik össze a szerkezetet. Ijesztő, ahogy a ködös, esős idő, a fokozott csúszásveszély sem tarja vissza őket a munkavégzéstől.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai