Őszi menüváltás a Crowne Plaza Budapest éttermében

A 230 szobával, 13 rendezvényteremmel és két étteremmel működő nemzetközi szálloda Axis Café & Lounge étterme Csuklich Viktor séf és Erdei Ádám F&B vezető irányításával a szállóvendégek és a budapestiek kedvelt napi találkozóhelyévé vált.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Köszönhetően az étterem központi elhelyezkedésének a Westend Váci úti utcafrontján, a lengyel Tremend építész stúdió tervezte enteriőr intim, izgalmas atmoszférájának és a megközelíthető, nemzetközi színvonalú menünek.

A séf ars poeticája, hogy soha nem kezd kísérletezni egy jól bevált módszer kárára, hanem a meglévő technikákból a legjobbat alkalmazza, ugyanakkor mindig nyitott az 21. századi egészséges étkezés vívmányaira és alapanyagaira. A most induló őszi menü ezt minden eddiginél jobban képviseli.

 

Fő az egészség

Az Axis vállaltan egészséges konyhát visz, és őszi menüjére még az eddiginél is több egészséges és vegán étel került fel. A főételek között szerepel a vegán húsgolyó, amely mellé a séf vörös, fekete és barna lencséből készült köretet készít. A lencséket különböző ideig főzi, majd fűszeres, paradicsomos szószban korianderrel és lime-mal tálalja.

Az étlapon eddig is nagyon népszerű volt a quinoa saláta avokádóval, pácolt répával, sült csicseriborsóval és kesudióval, ami mellé most felkerült a sült répa és avokádósaláta, amelyet pekándióval, spenóttal, kókusszal, és opcionálisan vegán 'csirkével' lehet rendelni.

Erdők mélyéről

Az őszi menüben külön hangsúlyt kaptak a gombák, az alapanyagok között fellelhető a laska, a vargánya, az ördögszekér, a shimei, a shiitake, vagy akár a szegfűgomba. Ezekből mindjárt az előételeknél ízelítőt kaphatunk serpenyőben sült kacsamájjal, melyet erdei gombákkal sütve, szarvasgombás gombakrémmel megkent kovászos kenyérrel kínálnak.

Ökofarmos együttműködés 

A konyha egyik fontos vállalása a helyi gazdaságokkal való együttműködés és az elmúlt bő egy év alatt sikerült a Szomor ökofarmmal szoros kapcsolatot kialaktani. A kis hazai farmgazdaság jó minőségű portékájából -  bivaly szalámiból, mangalica kolbászból, mangalica sonkából - kaphatunk ízelítőt, ha az előételek közül a sonka és szalámi válogatást rendeljük.

Szintén a Szomor farmról érkezik az őszi étlap főételei között szereplő szürkemarha bélszín, amelyet a séf chimichurri szósszal, karamellizált cipollini hagymával tálal, valamint a szürkemarhából készült hamburger is, amelynek húspogácsáját a konyhán keverik. A hamburger bucija saját recept alapján készül, melyet egy pékséggel együttműködve tökéletesítettek. A hamburger cheddar sajttal és korianderes, lime-os káposztasalátával érkezik és van vegán verziója is, amelyet avokádóval és vegán tanúsítással rendelkező pogácsával készítenek teljes kiőrlésű zsemlében.

Széles magyar borválaszték, costa ricai kávékínálat

Az étterem bejáratánál kiemelt szerepet kapott a borhűtő, amely kiváló magyar borokkal büszkélkedhet. Van itt a balatonfüredi Zelna borászat 2021-es olaszrizlingje, amely platina érmes lett a világ egyik legtekintélyesebb borversenyén, a Londonban megrendezett 19. Decanter World Wine Awards-on.

A bor mellett a koncepciójában kiemelt szerepet kap a kávé, amelyben a costa ricai magyar kávétermesztő, Bányai László specialty Csokis Kuglóf és Natural kávéjával dolgoznak.

 

 

Forrás: zerocomagency.hu / Turizmus Online

Forrás: Fotók: Fekete Antonio


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.