hirdetés
hirdetés

Őszi menüváltás a Crowne Plaza Budapest éttermében

A 230 szobával, 13 rendezvényteremmel és két étteremmel működő nemzetközi szálloda Axis Café & Lounge étterme Csuklich Viktor séf és Erdei Ádám F&B vezető irányításával a szállóvendégek és a budapestiek kedvelt napi találkozóhelyévé vált.

hirdetés

Köszönhetően az étterem központi elhelyezkedésének a Westend Váci úti utcafrontján, a lengyel Tremend építész stúdió tervezte enteriőr intim, izgalmas atmoszférájának és a megközelíthető, nemzetközi színvonalú menünek.

A séf ars poeticája, hogy soha nem kezd kísérletezni egy jól bevált módszer kárára, hanem a meglévő technikákból a legjobbat alkalmazza, ugyanakkor mindig nyitott az 21. századi egészséges étkezés vívmányaira és alapanyagaira. A most induló őszi menü ezt minden eddiginél jobban képviseli.

Répa, avokádó / Fotó: Fekete Antonio
Répa, avokádó / Fotó: Fekete Antonio
 

Fő az egészség

Az Axis vállaltan egészséges konyhát visz, és őszi menüjére még az eddiginél is több egészséges és vegán étel került fel. A főételek között szerepel a vegán húsgolyó, amely mellé a séf vörös, fekete és barna lencséből készült köretet készít. A lencséket különböző ideig főzi, majd fűszeres, paradicsomos szószban korianderrel és lime-mal tálalja.

Az étlapon eddig is nagyon népszerű volt a quinoa saláta avokádóval, pácolt répával, sült csicseriborsóval és kesudióval, ami mellé most felkerült a sült répa és avokádósaláta, amelyet pekándióval, spenóttal, kókusszal, és opcionálisan vegán 'csirkével' lehet rendelni.

Kacsamáj, gomba / Fotó: Fekete Antonio
Kacsamáj, gomba / Fotó: Fekete Antonio

Erdők mélyéről

Az őszi menüben külön hangsúlyt kaptak a gombák, az alapanyagok között fellelhető a laska, a vargánya, az ördögszekér, a shimei, a shiitake, vagy akár a szegfűgomba. Ezekből mindjárt az előételeknél ízelítőt kaphatunk serpenyőben sült kacsamájjal, melyet erdei gombákkal sütve, szarvasgombás gombakrémmel megkent kovászos kenyérrel kínálnak.

Ökofarmos együttműködés 

A konyha egyik fontos vállalása a helyi gazdaságokkal való együttműködés és az elmúlt bő egy év alatt sikerült a Szomor ökofarmmal szoros kapcsolatot kialaktani. A kis hazai farmgazdaság jó minőségű portékájából -  bivaly szalámiból, mangalica kolbászból, mangalica sonkából - kaphatunk ízelítőt, ha az előételek közül a sonka és szalámi válogatást rendeljük.

Szintén a Szomor farmról érkezik az őszi étlap főételei között szereplő szürkemarha bélszín, amelyet a séf chimichurri szósszal, karamellizált cipollini hagymával tálal, valamint a szürkemarhából készült hamburger is, amelynek húspogácsáját a konyhán keverik. A hamburger bucija saját recept alapján készül, melyet egy pékséggel együttműködve tökéletesítettek. A hamburger cheddar sajttal és korianderes, lime-os káposztasalátával érkezik és van vegán verziója is, amelyet avokádóval és vegán tanúsítással rendelkező pogácsával készítenek teljes kiőrlésű zsemlében.

Bélszín Axis módra / Fotó: Fekete Antonio
Bélszín Axis módra / Fotó: Fekete Antonio

Széles magyar borválaszték, costa ricai kávékínálat

Az étterem bejáratánál kiemelt szerepet kapott a borhűtő, amely kiváló magyar borokkal büszkélkedhet. Van itt a balatonfüredi Zelna borászat 2021-es olaszrizlingje, amely platina érmes lett a világ egyik legtekintélyesebb borversenyén, a Londonban megrendezett 19. Decanter World Wine Awards-on.

A bor mellett a koncepciójában kiemelt szerepet kap a kávé, amelyben a costa ricai magyar kávétermesztő, Bányai László specialty Csokis Kuglóf és Natural kávéjával dolgoznak.

 

 

(forrás: zerocomagency.hu / Turizmus Online, Fotók: Fekete Antonio)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk