hirdetés
hirdetés

Osztrák turizmus újraindítása: elhalasztva

Ausztriában Húsvét környékére halasztották a turizmus lehetséges újraindításának kezdetét, adja hírül a hétfői kormányülés alapján a GD Consulting portál.

hirdetés

A szövetségi kormány február 15-én járványügyi szakértőkkel, a tartományi vezetőkkel és a parlamenti pártok képviselőivel folytatott tanácskozást követően döntött a jelenleg érvényben lévő járványügyi előírások meghosszabbításáról.

123rf
123rf

Sem újabb szigorítást, sem pedig enyhítést nem jelentettek be. Ennek értelmében a turizmus újraindításának eddig lehetséges kezdődátumnak tartott március elsejei dátumot bizonytalan időre, Húsvét környékére halasztották. Legkorábban két hét múlva dönthetnek a pontosabb dátumról, ütemezésről.

Elisabeth Köstinger turisztikai miniszer az osztrák turizmus képviselőinek írt friss körlevelében jelezte, hogy a kormány részéről a szükséges és lehetséges intézkedések egyensúlyát keresik, és a turizmus mielőbbi újraindításra törekszenek.

Mint arról korábban a portál beszámolt: Ausztriában a szálláshelyek, éttermek és a kulturális létesítmények tavaly november másodika óta, immáron 15 hete zárva tartanak. A február 8-tól a kereskedelmi egységek ugyan megnyithattak, de fokozták az osztrák határvédelmet, hogy a vírus mutációinak elterjedését szigorú beutazási szabályokkal is lassítsák. A gócpontnak számító Tirol tartományba szintén hatósági intézkedésekkel minimalizálják az utazási lehetőséget.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk