Ötcsillagos, felnőttbarát hotelnyitás Balatonfüreden

Szolgáltatásainak körével ez az első ilyen típusú szálloda a tó északi oldalán.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az idén május 16-án megnyíló LUA Resort hivatalosan is 5 csillag besorolású lett, miután sikerrel szerepelt a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület kötelező auditján.

Balatonfüred új luxusszállodáját, mint írják ezzel kapcsolatos közleményükben, az új tudatossággal és szemlélettel rendelkező vendégek részére is kínálják, ezért valódi értékekkel komplex turisztikai élményt kell nyújtani.

 

Luxus, a megszokottól eltérően és felnőttbarát

A vendégek elvárásai és utazási szokásai teljesen megváltoztak; olyan kikapcsolódási lehetőségeket és helyszíneket keresnek, ahol elmerülhetnek a fenntartható luxusban és a minőségi énidő jegyében élvezhetik a felnőtt elvonulás nyugalmát. Az új szálloda ars poeticája pedig erre ad választ. Mind a környezet, mind a hotel, a gasztronómia, a wellness és spa kezelések, valamint a szabadidős programok egy jól átgondolt, komplex filozófia mentén kerülnek kialakításra.

Fenntarthatóság

A szálloda egyedi, különleges lokációját a vízpart jelenti. Közvetlenül a szálloda előtt épül Balatonfüred új vitorlás kikötője is. A 78 szobás szálloda épülete a modern építészet letisztult, izgalmasan elegáns, natúr dizájn vonalát képviseli.

High-end minőség, Pesti István segíti a konyha csapatát

A szálloda szolgáltatásai nem csak funkció és esztétika terén különlegesek, hanem a luxus és a fenntarthatóság is szempont volt készítése során. Az alvásminőségre külön figyelmet szentelnek a beruházók – „LUA Sleeping Concept alapján” – olyan egyedi, párnamenüvel kiegészített ágy-matrac kombinációk kerültek a szobákba, amelyben valódi alvásélményre számíthat a vendég.

A szálloda gasztrotérképét a komplexitás jellemzi. Pesti István, a tatai Platán Michelincsillagos séfjének szakmai tanácsadásával magas szintű gasztronómia valósul meg a NOON Restaurant & Lounge-ban. Letisztult enteriőr, szofisztikált bistro élmény, minőségi és helyi alapanyagok jellemzik éttermi szolgáltatásukat.

A reggeli kínálatukban van egy  „LUA Specialty Coffee”, ezt szakképzett barista készíti OneEleven egyedi pörkölésű kávébabból.Bárjukban füst tematikájú koktélokat kínálnak, ahol a látvány, az íz és az aroma adja az igazi koktél élményt.

Flow élmény a spa-ban, luxustermékekkel

A szálloda a spa- és wellness-szolgáltatások terén is értéket teremt: megmutatja, hogyan lehet a legmodernebb technológiákat a hagyománnyal és a természetes megoldásokkal ötvözni. Több mint 1000 m2 , képernyőmentes terekkel, szaunavilággal rendelkezik.

A kezeléseket a magyar termálvízből készülő, világszínvonalú és legnemesebb hatóanyagokat tartalmazó Omorovicza termékekkel végzik. A wellnessrészleg különlegességei közé tartoznak a hazánkban még kevésbé ismert fémszerkezetű, rozsdamentes acélmedencék, illetve a lebegőkabin, azaz a float spa.

Télen a külső medence vizéből csodálhatják a Balatont, nyáron pedig a tó vizére helyezett exkluzív stégen napozhatnak a vendégek.

Forrás: LUA Resort / Turizmus Online


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.