hirdetés
hirdetés

Pá-pá, Pardon

Zenészekkel közös faültetéssel búcsúzott a Zöld Pardon eddigi helyszínétől, a Goldmann György tértől, írja blogján a szórakozóhely. 

hirdetés

Ahogy mi is írtuk, a többszázezer támogató aláírás és a 45 ezres szimpátiatüntetés ellenére a XI. kerületi önkormányzat 13 év után nem hosszabbította meg a Zöld Pardon bérleti szerződését.

A Zöld Pardon a faültetéssel állított emléket a Petőfi híd mellett eltöltött éveknek. Az utolsó koncertet követően elkezdődött a bontás, hogy október 31-én a helyszín visszakerülhessen a XI. kerületi önkormányzat kezelésébe. A Zöld Pardon a költözés során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy egykori területe - megannyi emlékezetes koncert helyszíne - a jövőben is minél zöldebb és rendezettebb legyen és így szolgálja tovább a kerület lakóit. Ennek megfelelően a teret parkosították, amelynek befejező mozzanata a zenészekkel közös faültetés volt.

A kötetlen, jó hangulatú eseményen a Péterfy Bori & Love Band, a Pál Utcai Fiúk, a Pannonia All- Star Ska Orchestra, Ganxsta Zolee és a Subscribe együttesek tagjai ültettek névre szóló emlékfákat. A jelenlévő zenekarok örömmel mondtak igent a felkérésre, hiszen számos emlékezetes koncertet tartottak a Zöld Pardonban, és a szimpátiatüntetésen is kiálltak a hely megmaradása mellett.

Az eseményen újságírói kérdésre válaszolva Hamza Gergely, a Zöld Pardon szóvivője elmondta, egyelőre még nem tudják, hol lesz a ZP új helyszíne, de az interneten szavazást írtak ki arról, hogy melyik kerületben látnák legszívesebben a rajongók a „leghosszabb nyári fesztivál” folytatását. Eddig már több mint háromezer szavazat érkezett, de több kerületből kaptak önkormányzati javaslatokat is a szóba jöhető szabad területekre.

A parkban felavatták a szerelmesek padját is, amelyre olyan párok neveit írták, akik a Zöld Pardonban ismerkedtek meg és történetüket megosztották a többi rajongóval a ZP Facebook oldalán. A Zöld Pardon a faültetéssel azt a népszerű szándékot kívánja erősíteni, hogy a Goldmann György téren park jöjjön létre az itt töltött 13 év emlékére, Zöld Pardon Emlékpark vagy a Magyar Zene Parkja elnevezéssel. Hiszen működése alatt a Zöld Pardon több százezer ember számára jelentette az elérhető árú, minőségi szórakozást, miközben a magyar zene elmúlt évtizedbeli megújulásának egyik legfontosabb színtere volt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk