hirdetés

Próbálja ki már most a jövő szállodáját!

Képzelje el, amint a vendégszobába lépve az otthon is megszokott kellemes hőmérséklet fogadja, az ideális szögben leengedett árnyékolók kizárják a tűző napfényt, a tökéletesen megkomponált hangulatvilágítás és a lágy zene pedig segít, hogy még gyorsabban ráhangolódjon a pihenésre – bár elsőre úgy tűnhet, hogy a jövő szállodája köszönti majd így a vendégeket, a helyzet azonban az, hogy már napjainkban is elérhetők ezek a szolgáltatások a Schneider Electric megoldásaival. (x)

hirdetés

A legújabb szállodákban már olyan automatikus rendszereket alkalmaznak, melyekkel a szobák kényelmi paramétereit könnyedén saját igényeinkhez igazíthatjuk, majd azok észrevétlenül biztosítják az általunk kívánt körülményeket a tartózkodás teljes ideje alatt. Végre nem kell hosszas perceket töltenünk a termosztát gombjainak megfejtésével, hiszen a legújabb érintő-kijelzők a vendég anyanyelvén jelenítik meg a kívánt hőmérsékleti beállításokat, a reggeli és a vacsora időpontját, vagy a wellness nyitvatartási idejét. Eltűnhetnek az ajtókilincsekről a „Takarítást kérek” vagy „Ne zavarjanak” feliratú papírtáblák is, hiszen a szobákban elhelyezett nyomógombok révén egyszerűen és kényelmesen jelezheti a szálloda személyzete számára az ezekkel kapcsolatos igényeit. Ez mindössze néhány egyszerű példa a legújabb szállodai szobák funkcióiból.

 

Érdemes tehát szállásfoglalásakor tájékozódni, hogy a kiszemelt szálloda mennyire él a modern technika adta lehetőségekkel. Ráadásul, ha olyan szálláshelyet választunk, ahol digitális megoldásokat vetnek be az ügyfélélmény növelésére, még a környezetünkért is teszünk, hiszen az ezeket kiszolgáló háttérrendszerek számos lehetőséget kínálnak az üzemeltetők számára, melyekkel energiát takaríthatnak meg. 

Egy korszerű automatizált szállodában a vendégszoba annak kiadatlan állapotában ugyanis mélyalvó módban van, lényegében energiafelhasználás nélkül várja, hogy valaki lefoglalja. A vendég érkezésének napján azonban – a kora reggeli órákban – a szoba felébred és a hőmérséklet beállításával, a gépi szellőztetés fokozásával és az elektronikus készülékek indításával készenléti állapotba hozza magát. Délután pedig a recepciónál bejelentkező vendég érkezésekor a szoba foglalt üzemmódba lép, tovább fokozza a belső tér komfortját és várja, hogy az ajtón benyitva üdvözlő világítási képpel, illetve az árnyékolók beállításával a szoba legszebb arcát mutatva köszöntsön minket. 

 

Elhagyhatjuk az elavult és könnyen kijátszható hotelkártyatartó kapcsolókat, helyettük ma már korszerű és megbízható jelenlétérzékelők figyelik a benntartózkodásunkat. Ha pedig rövidebb időre kimozdulunk a szobából, az megjegyzi a világítási, árnyékolási és hőmérséklet beállításainkat, visszaérkezésünkig energiatakarékos készenléti módba lép, hogy aztán újra a nekünk kényelmes állapotot hívja elő. 

A jövő (és már a jelen) szállodája a Schneider Electric átal kínált technológiának köszönhetően tehát úgy növelheti kényelmünket a tartózkodás során, hogy eközben energiát takarít meg egy fenntarthatóbb jövő érdekében.  (x)

(forrás: Schneider Electric)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk