hirdetés
hirdetés

Romániában is jóval többen repülnek már, mint tavaly

Az idei első negyedévben több mint háromszorosára, 3 085 700-ra nőtt a légi utasok száma Romániában a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.

hirdetés

Tavaly ugyanebben az időszakban 916 500 utas vette igénybe a légi közlekedést a romániai repülőtereken. A legtöbb utast, 1,992 milliót a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtéren jegyezték, második helyen a kolozsvári repülőtér áll 333 500-zal, harmadik a kelet-romániai jászvásári (Iasi), ahol összesen 217 200 induló és érkező utast számoltak össze.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Romániába a legtöbb utas a menetrend szerinti járatokon Londonból, Milánóból, Madridból, Isztambulból, Brüsszelből, Dubajból, Münchenből, Rómából, Amszterdamból és Bécsből érkezett. Az induló utasok esetében szintén London, Milánó és Madrid áll az első három helyen, negyedik München, majd Isztambul, Amszterdam és Brüsszel következik. Az országok közül Olaszországból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Spanyolországból, Franciaországból, Törökországból Hollandiából, Belgiumból, az Egyesült Arab Emirségelből, Ausztriából és Írországból érkezett a legtöbb utas Romániába.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk