hirdetés
hirdetés

Salzburg tartomány: karácsonyig tervezik a szigorításokat

A romló járványhelyzet miatt nincsenek egységes állásponton az osztrák tartományok. A járvány statisztikái alapján a két leginkább érintett tartomány, Salzburg és Felső-Ausztria, hétfőtől korlátozásokat vezet be. Bár minden részlet még nem ismert, érdemes a következő napok híreit figyelniük azoknak, akik decemberi síelést terveznek Ausztriában - hívja fel a figyelmet a Síelők.hu.

hirdetés

Országosan sem rózsás a járványhelyzet Ausztriában, de a két említett tartomány úgy döntött, hogy nem vár a többi tartományra, hogy közösen lépjenek, így saját tartományaikban vezetik be a szigorításokat.

A szigorítások konkrét intézkedéseit nem lehet még konkrétan megmondani. Várhatóan visszaáll a korábbi rendszer (Osterruhe), amelyet húsvét környékén már alkalmaztak. Vagyis az éttermek csak elvitelre, szállodák pedig csak üzleti útra fogadnak vendégeket. Az állampolgárok pl. csak munkába, orvoshoz, bevásárlásra, sportolásra vagy rokonlátogatásra hagyhatják el otthonukat.

A salzburgi tartomány vezetője szerint legalább 3-4 hétig tartanak a korlátozások, de ennek a meghosszabbítása már most valószínűnek tűnik, ezért az enyhítésre karácsony előtt kerülhet sor. Felső-Ausztriában december 17-ig tervezik az intézkedések fenntartását.

Zauchensee már be is jelentette a szezonkezdet elhalasztását
Zauchensee már be is jelentette a szezonkezdet elhalasztását


Számos szállásadó és szakmai szervezet is el tudna fogadni egy rövidtávú bezárást, hiszen a foglalások lecsökkentek, személyzetet nehéz találni, és mindenki abban bízik, ha az intézkedésektől javulna a helyzet, akkor karácsonyra visszatérhetnének a vendégek.

Sípályákról még kevés konkrét információ érkezett. Salzburg tartományban jelenleg a kapruni gleccseren lehet síelni. Jövő hétre több tartományi síterep (pl. Obertauern, Saalbach vagy Zauchensee) is szezonkezdetet tervezett, ez most szintén kérdéses. Közülük Zauchensee már be is jelentette a szezonkezdet elhalasztását.

Bár más tartomány, de érdekes vélemény. A stájerországi Planai (Schladming) síterepének vezetője bejelentette, hogy támogatna rövid ideig tartó, de szigorú korlátozásokat a következő hetekben, annak érdekében hogy javuljon a helyzet és visszatérhessenek a vendégek az ünnepekre.

(forrás: Síelők.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk