hirdetés
hirdetés

Sportversenyek, koncertek és borok Budapesten

A fővárosi rendezvények zömét a frekventált belvárosi, Duna közeli körzetekben rendezik meg de – ha nem is akkora reklámerővel – a külső kerületek is bemutatkoznak időnként.

hirdetés

A 19. kerület egyik legpatinásabb körzete, a kispesti Wekerletelep immáron 23. alkalommal mutatkozik be a Wekerlei Napok keretében. A szeptember 12-14. közötti műsorban lesz kulturális program az Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak fellépésével, bemutatják Gyimesi Éva fotókiállítását a nehéz sorsú, de magyarnak lenni akaró csángók életéről, a Wekerle moziban látható lesz a Somogyvári Rudolf rendezésében elkészült Hazaérkezett című film, a templomban pedig fellép a Zengd Isten nevét viselő református kórus is.

A kerület gyöngyszeme a Koós Károly által tervezett Főtér, mely helyet ad a kézműveseknek, illetve itt lesz az életmód-tanácsadás is. Külön érdekesség az, hogy a 19. kerületi Bíróság kihelyezett sátrában a jogi ügyek iránti érdeklődők is hasznos információkhoz juthatnak.

Helyet kaptak itt a borászok, a kézi sajtkészítők, a Wekerlei Társaskör tagjai, de az esti koncerten még Nagy Feró is énekelni fog. A közeli spottelepen változatos versenyek is zajlanak majd. A szervezők azt szeretnék, ha a következő rendezvény nem csak a Wekerletelepen, hanem Kispest központjában a sétálóutcának kiépített Fő utcában, kirakodóvásárral és újabb kiállításokkal, bemutatókkal egészülne ki, és valóban az egész kerületre kiterjedő rendezvénysorozat lenne jövőre.

Az idei programsról bővebb információkat ide kattintva talál.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk