hirdetés
hirdetés

Szelfizés miatt rúgták ki a Japan Airlines első tisztjét

Azonnal elbocsátotta a Japan Airlines az egyik első tisztjét, mert a parancsnok mosdóban tartózkodása alatt elhagyta a helyét, és a kabinban az egyik légiutas-kísérővel szelfit készített.

hirdetés

Még alig ültek el a Germanwings első tisztje okozta tragédia viharai, amikor a Japan Airlines másodpilótája a robotpilótára hagyta a repülőgépet, és a mobiltelefonjával az utaskabinban szelfizett. Bár a komputeres repülőgépvezetés megbízható és általában nem szokott vele probléma lenni, de a repülőgép vezetésére biztonsági okok miatt csak felügyelet mellett alkalmas. A technikával ugyanis bármikor adódhat olyan hiba, mely csak emberi beavatkozással korrigálható – feltéve, ha van ott valaki.

A június 7-én Oszakába tartó Boeing-767 típusú gép parancsnoka akkor figyelt fel az eseményre, amikor visszatért a pilótafülkébe, és az első tiszt megmutatta neki a jól sikerült képet. A felvételen szerepelt a készítés időpontja is, melyből rögtön kiderült a súlyos és felelőtlen szabálysértés. A parancsnok még repülés közben közölte vele, hogy jelenti az esetet leszállás után az illetékeseknek, mely meg is történt. A másodpilótát még aznap azonnali felmondással elbocsátották, és a cég vezetése feljelentést tett ellene a rendőrségen a polgári repülés szándékos és komoly veszélyeztetésének vádjával.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk