Szörfdeszkán állva evezve szelné át az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor

Egy SUP-pal, vagyis szörfdeszkán állva evezve szeretné átszelni az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor kétszeres Guinness-világrekorder és hatszoros óceánátkelő magyar hajós.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A különleges vállalásairól híres, az Antaktiszról tavaly januárban visszatért extrémsportoló január 20-án indul Gran Canariáról és tervei szerint 55-65 nap alatt evezi majd le az 5200 kilométeres távot Antiguáig.  

"Ultraminimál, zéró komfort és zéró emisszó" - sorolta a projekt filozófiáját a keddi sajtótájékoztatón Rakonczay Gábor, aki elmondta, hogy az elmúlt két hónapban saját maga által épített, merev testű, mindössze 5,5x1,5 méteres deszkán még akkor sem tud majd elbújni, ha jön a vihar.

Elmondása szerint azért esett a választása a SUP-ra, mert a szörfdeszkán olyan minimális a felület, hogy kabin és bármilyen védelmet jelentő kialakítás nélkül igazán komoly kihívássá teszi az amúgy sem egyszerű óceánátkelést.

Mindössze maximum négy nap vihar lesz, a többi szórakozás" - foglalta össze a lényeget a maga stílusában Rakonczay, aki az amerikai Év Kalandja Díj ás a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa is. Tavaly januárban az Antarktiszon 44 nap alatt 900 kilométert gyalogolt három társával együtt, és első magyarként érte el a Déli-sarkot. Ultrafutóként rendszeresen teljesít ultramaratoni távokat, ilyen volt a 680 kilométeres országfutás, vagy a tengerszintről felfutás a Mont Blanc-ra.

Az MTI kérdésére Rakonczay ugyan nem árulta el, hogy mekkora a projekt költségvetése, de úgy fogalmazott, hogy a hajója már nemzetközi szintű, és ezúttal a korábbi expedícióknál lényegesen többet költöttek a műholdas kommunikációra.

 

Forrás: MTI


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.