hirdetés
hirdetés

Tenger, vendégszeretet, kultúra – irány Tunézia!

Ha a nyaraló nem elégszik meg a finom homokkal borított tengerparttal, hanem a fürdőzés mellett egy gazdag történelmű nép vendégszeretetét is élvezni szeretné, valamint szívesen ismerkedne szokásaival, kultúrájával, akkor a szabadság tervezésénél remek választás Tunézia. Nemcsak a szállodákra igaz, hanem az egész országra: all inclusive, mégpedig elérhető áron.

hirdetés

Szezonkezdő tanulmányútjainak sorában a Kartago Tours utazási iroda május 29-én indított egy viszonteladóiból és újságírókból álló csoportot Tunéziába, hogy a résztvevőknek bemutassa az észak-afrikai ország szárazföldi nyaralóhelyein rendelkezésre álló szállodakínálatát.Az egyhetes study tour keretében délről észak felé haladva Mahdia, Monastir, Sousse, Port el Kantaoui és Hammamet Földközi-tenger partján fekvő üdülőtelepeivel ismerkedtünk, valamint ellátogattunk a mintegy háromezer éves történelmű ország fővárosába, Tuniszba, illetve az ősi Karthágó romterületére és a Tunézia Szentendréjeként is emlegetett hangulatos Sidi bou Saidba. Közben lépten-nyomom meggyőződhettünk a többségében muzulmánok lakta állam vendégszeretetéről, és nem érzékeltük semmi jelét annak, hogy az elmúlt évek forrongásai, politikai és gazdasági fordulatai, vagy akár az alig több mint két hónapja lezajlott tragikus terrortámadás a legkisebb mértékben is rányomná a bélyegét Tunézia mindennapjaira.

Az ország lakói mindent megtesznek a gazdaság megszilárdításáért, aminek fontos mérföldköve a turizmus fellendítése, az utóbbi időszakokban tapasztalt visszaesés megfordítása. Nyaralónak lenni a tapasztalatok szerint jó és biztonságos dolog Tunéziában.

Részletes beszámolónkat hamarosan olvashatják.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk