hirdetés
hirdetés

Terra Reisen: totális átalakulás

Magyar nyelvű körlevélben tájékoztatta a közelmúltban a hazai utazási irodákat a TUI Austria Holding a Terra Reisennel kapcsolatos tervezett változtatásokról.

hirdetés

A levél megerősíti azokat az osztrák lapinformációkat, amelyek szerint „a Terra Reisen életében változtatást tervez” az anyavállalat. Ez több szempontból is kihat a magyar viszonteladók munkájára, ugyanakkor lesznek dolgok, amelyek maradnak ugyanúgy. A bevált Terra árualap az ismert módon továbbra is foglalható, a szállodák és az apartmanok a Terra utasok részére rendelkezésre állnak. Az összes Terra szálloda továbbra is Terra márkanév alatt kerül értékesítésre. A jól ismert foglalási felületek a jövőben is maradnak. A Terra hajós termékei változatlan formában kerülnek értékesítésre. A forgalom a TUI Österreich jutalékrendszerének része marad.

Ami új viszont: a 2016-os nyári szezon kezdetével a Terra apartman és nyaralóház kínálata átkerül a TUI Ferienhaus kínálatba – írja a levél, ami alapján azt gondolhatnánk, hogy ezek nem túl átfogó változások. A valóság ezzel szemben az, hogy az átszervezés igen komoly változásokat hoz a hazai ügynökök számára. Első körben például a 2015/2016-os téli időszakra a Terra Reisen se német, se magyar nyelvű katalógust nem fog kiadni.

Hogy mi áll a döntés mögött, azt osztrák lapinformációk alapján próbáltuk kideríteni. Amint arról a Traveller című szaklap beszámol, 2014-ben elkezdődött a TUI-nál a Tandem projekt, amely idén Tandem 2.0 néven került a szakma elé. Ennek megfelelően lett az irány meghatározva: értékesítés utazásszervezés helyett. A TUI Österreich a jövőben, pontosabban a 2015/2016-os téli szezontól a TUI Deutschland GSA-je lesz, és befejezi az utazásszervezést. Ennek megfelelően a TUI Österreich legfontosabb feladata az értékesítés lesz, ezért találták ki a „rebrand-elt”, megújult irodanevet: TUI Das Reisebüro.

Az új irány természetesen meghatározza a Terra Reisen jövőbeni tevékenységét is. A projekt szem előtt tartja, hogy az egyéni, autós utazásokban a TUI Deutschland és a Terra Reisen kínálatának kb. 70%-a mutat átfedést. Ez természetesen nem logikus és a szinergiákat nem lehet kihasználni, ezért a Terra Reisen szervezési feladatai a TUI Deutschlandba kerülnek integrálásra. Az osztrák, és ennek megfelelően a magyar piacon is megmarad a Terra Reisen márka, kiadásra kerül egy német nyelvű Terra Reisen katalógus, amely kizárólag szállodákat tartalmaz. Mindez azonban már a TUI Deutschland szervezésében.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk