hirdetés
hirdetés

Thassos: a smaragd sziget, ahol a tenger a hegyekkel összeér

Görögország egyik legzöldebb szigetére, Thassosra szervezett tanulmányutat partnerirodái számára a Christian Tour, az utazásról az iroda munkatársa, Szabó Annamária mesélt.

hirdetés

Húsz partnerirodája számára szervezett tanulmányutat Thassos szigetére a Christian Tour, az út során a résztvevők az utazási iroda kínálatában szereplő szállodákkal ismerkedtek, de kikapcsolódára is jutott idő.

A csapat a buszutat követően érkezett a kikötőbe, ahonnan egy óra alatt ért a komp Thassos fővárosába, Limenasba. A program sűrű és sokszínű volt: már az érkezés napján jó néhány szállodát megtekintett a csoport, de a szabadidő alatt mindenki körbejárhatta a gyönyörű fürdőtelepülést is, ahol egy szűk ösvény vezet le a kavicsos tengerpartra.Kolostor és hajókázás

Másnap ellátogattak a Szent Mihály arkangyalról elnevezett apácakolostorhoz, ahonnan káprázatos panoráma nyílik a tengerre, majd megnézték a sziget egyik legszebb partszakaszát, a finomhomokos Golden Beach-et. Thassos mindenhol zöldben pompázik: a szállodákat, házikókat olaj- és cédrusfák veszik körül, bármerre is járunk.

A csapat egy néhány órás hajóúton is részt vett, melynek során kisebb szigeteket és egy márványbányát is megtekintettek – ezt a programot egyébként az utazási iroda főként pároknak ajánlja. Ezután a sziget déli részén fekvő településre, Potosba látogattak, ami egy igazi kis üdülőfalu rengeteg tavernával, szuvenírbolttal és pezsgő éjszakai élettel.Mindent az olívaolajról

Mivel az egész szigeten népszerű az olívaolaj-gyártás, ezért az utolsó napon egy olívaolaj-előállító üzemet tekintettek meg a tanulmányút résztvevői, melynek során részleteibe menően megismerhették a termesztés, előkészítés és gyártás folyamatát.

A sziget híres régészeti kincseiről, ókori színházáról, templomairól is, de a turisták olyan élményekben is részesülhetnek, mint a búvárkodás vagy a már említett hajókázás.

(forrás: Szabó Annamária / Christian Tour)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk