hirdetés
hirdetés

Többletnyereség a légitársaságoknál

2,5-ről 8,9 milliárd dollárra emelte a légitársaságok nyereség-előrejelzését az IATA.

hirdetés

Korábbi előrejelzése többszörösére, 2,5 milliárd dollárról 8,9 milliárdra emelte a szervezetéhez tartozó légitársaságok idei nyereségprognózisát a Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség, az IATA.

A szövetség vezérigazgatója szerint az élénkülés az ágazatban gyorsabb a vártnál, de valószínű, hogy a negyedik negyedévben lassul a növekedés, és a javulás ellenére még 2011 is nehéz év lesz.

Az IATA a legnagyobb gondokat továbbra is az európai légitársaságoknál látja, az idén 1,3 milliárd dolláros veszteséget valószínűsít Európában. A világ többi részén már az idén nyereséges lehet a társaságok túlnyomó többsége, míg Európában csak jövőre köszönt be ez az időszak.

A szervezet adatai szerint a második negyedévben már 3,9 milliárd dollárnyi összesített profitot termelt az a 47 vezető légitársaság, amelyeket a repülési ágazat pénzügyi egészsége szempontjából az IATA figyelemmel kísér. Egy évvel korábban a társaságok összesített nettó vesztesége még 881 millió dollár volt.

Az IATA akkori jelentése szerint a legjobban az észak-amerikai és ázsiai-csendes-óceáni térség légitársaságai teljesítettek. Európában a második negyedévi eredményeket a társaságok összesen mintegy 1, 3 milliárd dollárnyi vagyonértékesítése javította, ami nélkül továbbra is veszteségesek lettek volna.

Az IATA értékelése szerint a stabil üzemanyagárak mellett a javuló utazási kereslet is pozitívan hatott az elmúlt hónapokban. (MTI)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk