hirdetés
hirdetés

Új online utazási magazinműsor az utasok bizalmáért

 A Travel Expert egy vadonatúj online utazási magazinműsor a Facebookon, amelyet négy utazási iroda alapított azzal a céllal, hogy naprakész, objektív és hiteles utazási információkat szolgáltassanak a nagyközöség számára. Az oldal  élő adásokat sugároz.Az elsőre március 10-én került sor a budapesti Mystery Hotelben és az Egyiptom-specialista ETI vezetősége is megszólalt benne a társaság 2021-es tavaszi/nyári terveiről.

 

hirdetés

A Menta Travel, a Travelgoo!, az utazzlastminute.hu és a Globus Travel összefogásával létrejött Travel Expert online utazási magazin élő műsorainak házigazdája Kiss Ernő Zsolt színész, aki utazási szakembereket kérdez aktuális témákban. Az alapítók szerint nagyon sok kárt okozott a szakma számára az elmúlt évben, hogy sok félinformáció és téves információ lát(ott) napvilágot országos napilapok hasábjain is az utazási szabályokról. A Travel Expert ezeket szeretné eloszlatni és visszaépíteni a bizalmat a magyar lakosságban az utazás és az utaztatók felé.

Kis könnyítés kis kapacitás, nagy könnyítés nagy kapacitás

Az Egyiptom-specialista ETI irodavezetője, Kerekes Gábor az első élő műsorban elmondta, hogy multinacionális vállalkozásként központi döntésre tavaly március 15-én álltak le, 2000 utasukat érintette az intézkedés közvetve, sokuk ügye még most is folyamatban van.  A tavaly tavaszi karantén feloldásával két charterjáratukat indították el, de röviddel azután be is zárták. Azóta budapesti indulással 600 utasuk repült Egyiptomba. A társaság lázasan dolgozik az idei nyáron, több ezer törzsutasuk van, akik szép számmal foglaltak már, de a nagyközönség alapvetően kivár.

„Drasztikusan nem változtattunk a fizetési feltételeinken, de könnyítés nálunk is történt: idén már 20 százalékkal lehet előfoglalni, 30 helyett, és 20 nappal az utazás előtt kell csak befizetni a teljes összeget” – hangzott el. Az ETI utasai számára az is vonzó lehet, hogy ha még márciusban a társaság saját szállodájában foglalnak szobát, kötbérmentesen lemondhatják az utazást pozitív PCR-teszt esetén.

Teljes lezárásra nem számít az ETI, az emberek szerintük így vagy úgy, de mozogni fognak nyáron. „Mihelyst lazít a magyar kormány az utazási szabályokon, azonnal indulnak az ETI járatai. Utaztatni egyébként most sem tilos, csak nagyon sok kockázati tényező sújtja az utasokat. A tervek szerint áprilisban száll fel az első charterünk. Heti 1-2 járatot tervezünk Hurghadára a foglaltságtól függően, eddig 40-50 százalékos töltöttségen állnak a járatok. Kismértékű könnyítés esetén kisebb kapacitásban, nagyobb esetén nagyobb kapacitásban gondolkodunk. Cégünk rugalmasan igazodik a körülményekhez. Egyiptomban  a szolgáltatók nagyon készülnek a szezonra, szigorú biztonsági és higiéniai intézkedésekkel. A szervezetten érkezőket buborékban kezelik, a hotelek 50 százalékos kapacitással üzemelnek csak, a svédasztalt felszolgálás váltotta fel, az asztalok és nyugágyak biztonsági távolságra vannak egymástól helyezve. Mindemellett Egyiptom jobb esetszámokkal rendelkezik mint Európa országai átlagban, és 600 utasunk egyikéről, akik tavaly nyár óta vakációztak velünk Egyiptomban, sem hallottuk azt, hogy koronavírussal fertőződtek volna meg az üdülésük során” – tette hozzá Kerekes Gábor.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk