hirdetés
hirdetés

Új vezető a Balaton-felvidéki Nemzeti Park élén

Új vezetőt neveztek ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának (BfNP) élére Bende Zsolt személyében, miután a korábbi igazgató kormányzati szolgálati jogviszonya május elején megszűnt - tájékoztatta az MTI-t pénteken a nemzeti park.

hirdetés

A június 5-től kinevezett új igazgató természetvédelmi-, valamint okleveles vadgazda mérnök, jelenleg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktorandusza. A BfNP-nek hat éve munkatársa hivatásos vadászként. Bende Zsolt az MTI-nek kifejtette, a természetvédelemben és a természetvédelemért szeretett volna mindig is dolgozni, a tanulmányait is ennek megfelelően végezte.

Depositphotos
Depositphotos

Igazgatóként a tervei között szerepel az elmúlt időszakban a nemzeti parknál megvalósított infrastrukturális fejlesztések életre hívása és működtetése. Kiemelt hangsúlyt kíván fektetni a park igazgatóság alapfeladatai között szereplő természetmegőrzésre, valamint a természetvédelmi szempontok szerinti területkezelésre. Megjegyezte, hogy nem utolsó sorban a nemzeti park működési területének jelenleg kevésbé hangsúlyos nyugati és déli területeit is szeretné jobban fókuszba helyezni. Doktori értekezésének témája az aranysakál kutatása, amely még sokáig az élete része lesz - tette hozzá.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk