hirdetés
hirdetés

Újra hasít a kongresszusi turizmus Ausztriában

Az Österreich Werbung (ÖW) publikálta friss riportját a kongresszusi turisztikai szektor elmúlt évi teljesítményéről, amely "igen optimista bázist jelent az idei évre nézve" – ismertette az eredményeket Sandra Neukart az ÖW ügyfélkapcsolati igazgatója a tanulmány prezentációjakor.

hirdetés

A jelentés szerint 2022-ben az előző évhez képest duplázódott az Ausztriában szervezett üzleti rendezvények, konferenciák és kongresszusok száma. Összesen 21 ezer ilyen jellegű eseményt tartottak az országban, amely 1,35 milliós vendég- és látogatóforgalmat generált, amely már 170 százalékos növekedés a 2021-es év adataihoz képest - írja a GD Consulting.

Örvendetes, hogy megduplázódott a zöld környezeti tanúsítvánnyal bíró rendezvények száma is, amelyek iránt a fenntarthatósági koncepció mentén igen erős piaci igény és elvárás mutatkozik. Az elmúlt évben a kongresszusi turizmus 2,6 millió vendégéjszakát hozott Ausztriának, amely már egyenesen háromszorosa a korábbi év számainak. Az eredmények megtartásáért az ÖW és az osztrák kongresszusi iroda (ACB) további szorosan összehangolt lépéseket tesznek – olvasható ki az elemzésből.

Depositphotos
Depositphotos

Ugyancsak friss hír, hogy az International Congress and Convention Association (ICCA) által publikált adatok szerint az egész világon Bécs ad helyet a legtöbb konferenciának és kongresszusnak. Az osztrák fővárosban tavaly 162 ilyen nagyszabású eseményt regisztráltak, a képzeletbeli dobogó második helyén Lisszabon áll (144), a harmadik helyezést pedig Párizs (134) érte el.

A konferenciák megrendezéséért vívott harcban komoly eszköz Bécs városának a kezében az a nyolc millió eurós pénzügyi alap, amellyel ezen események potenciális helyszíneit, azaz a kongresszusi központokat és szálláshelyeket támogatják. Az idei év még a tavalyi sikereket is meghaladhatja az osztrák fővárosban, és nem csak a konferenciaturizmus tekintetében. Általánosságban is elmondható, hogy az osztrák turizmus a világjárvány okozta sokk után ismét magához tért, a vendégek pedig szemlátomást képesek és hajlandók az energia- és élelmiszerek drágulása által okozott 10-15 százalékos áremelkedést is elfogadni, illetve megfizetni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk