hirdetés
hirdetés

Vasárnap érkezik a Sólyom Airways első gépe

Augusztus 18-án, vasárnap koradélután érkezik meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. Termináljára a Sólyom Hungarian Airways első, Boeing 737-500-as repülőgépe.

hirdetés

Az érkező HA-SHA lajstromjelű repülőgép szinte indulásra készen áll már a dél-angliai Bournemouth repülőterének hangárjában, és hamarosan megkapja a Sólyom Airways dizájnját a második, HA-SHC lajstromjelű gép is.

Nézze meg galériánkat a Boeingekről: 

Kattintson a galériához!
 

Milyen lesz a Sólyom flotta? 

Az új magyar légitársaság flottájának első hat Boeing 737-500-as repülőgépe 1990-1992 között teljesítette első repülését, azaz a flotta átlagéletkora kb. 22.5 év lesz az Airportal információi szerint. A repülőgépek mindegyike CFM56-3C-1 típusú hajtóművekkel van felszerelve. Mind a hat repülőgép Skandináviában kezdte a pályafutását, majd volt, amelyik a British Airways-nél is repült. A Boeingek közül kettő tartózkodott korábban Ferihegyen hosszabb ideig, amikor az Aeroflot Nord/Nordavia színeiben az Aeroplexnél tárolták őket.

A hat repülőgép közül négy darabot (MSN 24648, 24274, 24645 és 24647) alakítottak át VIP szállításra is alkalmas repülőgéppé, miután a hagyományos légitársaságok kivonták őket a menetrend szerinti forgalomból. A 24754 és a 25065 sorozatszámú ex. Nordavia gépeket Budapestről történő átrepülésük óta Bournemouth repülőterén tárolták, írja az Airportal.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk