hirdetés

Vihar a szegedi Alabárdos körül

Vissza kell állítani az eredeti állapotot az Alabárdos étterem kerthelyiségében egy jogerős örökségvédelmi hivatali határozat alapján. Ha a vendéglő üzemeltetője végrehajtja a határozatot, újra patkányfészek lehet a közel 200 négyzetméteres belvárosi kerthelyiség - adta hírül a délmagyar.hu.

hirdetés

2007 óta a közel 200 négyzetméteres kerthelyiség korszerűsítésére több millió forintot fordított az étterem üzemeltetője, az Alabárdos-Szeged Kft., amely az IKV Zrt. tájékoztatása szerint az üzlethelyiség és az udvar után is bérleti díjat fizet az önkormányzatnak - írja a Délmagyar.  Lecsatornázták az udvart, sárga térburkoló téglát raktak le, sziklakertet, csobogót építettek, növényeket telepítettek, italpultot és kandelábereket állítottak.

Később egy lakó feljelentése alapján vizsgálódott a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, amely megállapította, szabálytalanul építkeztek a kerthelyiségben.

Hogy mi történt és mi várható, elolvashatja az eredeti oldalon.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk