hirdetés
hirdetés

Workshop a cseh piacon

Az esemény célja a cseh és magyar B2B kapcsolatok erősítése volt. Fekete Magdolna a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) V4 országokért is felelős nemzetközi piacszakértője prezentációjában a nyáron hazánkban megrendezendő nagyobb eseményekről, valamint a szálloda- és turisztikai attrakciók fejlesztéséről is szólt.

hirdetés

Az első féléves V4 aktivitások sorát egy Prágában megrendezett workshop zárta, 2022. június végén.  A rendezvényen magyar szolgáltatóként három Kiemelt Partner utazási iroda és nyolc szálloda vett részt.

Magas cseh beutazószám

„Csehország a koronavírus járvány ellenére meg tudta tartani kedvező küldőpiaci pozícióját. Németország után a cseh turisták vendégéjszaka száma a legmagasabb 2021-ben és 2022 eddig eltelt időszakában is. A csehek egészségturisztikai desztinációk és szolgáltatások iránti érdeklődése kimagasló, éppen ezért 2022 második felében Csehországban az egészségturisztikai csomagfejlesztés és értékesítői kör kialakítása nagy szerepet kap majd munkánk során. Az új, termékfókuszú értékesítési szemlélettel célunk, hogy több, új partnert felkutató sales call-t szervezzünk, amelyek során célzottabban és hatékonyabban mutatunk majd be nagy volument generáló-, valamint új potenciállal bíró termékeket a V4 országok B2B partnerei számára”, mondta az esemény kapcsán Fekete Magdolna, a V4 piacokért is felelős nemzetközi piacszakértő.

A prágai workshop résztvevői
A prágai workshop résztvevői

Info a V4 összes szereplőjéről

2022 eddig eltelt időszakában – az előző évekhez hasonlóan és a koronavírus járvány kitörésétől függetlenül – a közeli V4 országok és Románia változatlanul Magyarország legfontosabb (top10) küldőpiacai között szerepelnek. Jelentőségük a vidéki Magyarországon még hangsúlyosabb. A vendégéjszakák növekedésének üteme rendkívül dinamikus mind a V4 országok, mind Románia esetében.

2022 első féléveben több mint kilencszer annyi cseh, hétszer annyi lengyel, négyszer annyi szlovák és háromszor annyi román vendégéjszaka realizálódott Magyarország szálláshelyein, mint 2021 első félévében. 2022 eddig eltelt időszakában a cseh vendégek körében a főváros mellett a vidéki fürdővárosok voltak népszerűek: Budapest, Sárvár, Bük, Zalakaros, Hévíz, Mosonmagyaróvár és Harkány.  A 11 turisztikai térség közül a csehek a legtöbb vendégéjszakát idén Bük-Sárváron, a Balatonon és Győr-Pannonhalmán töltötték.

(forrás: MTÜ / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk