Workshop a cseh piacon

Workshop a cseh piacon 

Az esemény célja a cseh és magyar B2B kapcsolatok erősítése volt. Fekete Magdolna a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) V4 országokért is felelős nemzetközi piacszakértője prezentációjában a nyáron hazánkban megrendezendő nagyobb eseményekről, valamint a szálloda- és turisztikai attrakciók fejlesztéséről is szólt.

A V4 elnökség jegyében telik az ősz 

Mostantól három héten át televíziókban, online felületeken és országszerte plakátokon találkozhat a közönség a Visegrádi Négyek kampányával, amely felhívja a figyelmet a magyar V4 elnökségi évre. Az őszi kulturális szezon több izgalmas programot tartogat, amelyekről a folyamatosan frissülő v4elnokseg.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők - tájékoztatta lapunkat az MTÜ.
Érthetetlen, miért a visegrádi országokkal kivételezünk a határokon

Érthetetlen, miért a visegrádi országokkal kivételezünk a határokon 

A napi esetszámok Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon is növekedésnek indultak az utóbbi hetekben - mutat rá a 444.hu.
Cseh, szlovák és lengyel turisták mégis jöhetnek

Cseh, szlovák és lengyel turisták mégis jöhetnek 

Pár órája derült ki, hogy negatív koronavírusteszttel a csehek egy része beléphet Magyarországra a határzár ellenére, most pedig friss posztban jelentette be Szijjártó Péter a Facebookon, hogy a lengyelekre és szlovákokra is kiterjesztik ezt a "mentességet".

A jelentkezési határidő hamarosan lejár 

Július 25-ig, illetve július 31-ig várja a jelentkezőket a Visegrádi Négyek szakmai körútja Oroszországba és Dél-Kelet-Ázsiába. A workshopok, prezentációk és tárgyalási lehetőségek minden, a régióban érdekelt szakmai szereplőnek hasznosak lehetnek, különösen az adott régiók beutaztatásában érdekelt utazási irodáknak.

A V4 országok és családok 

Egész napos családi programokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket a V4 Évadzáró Ünnep június 30-án a Várkert Bazár és a Művészetek Palotája (MÜPA) előtt. A két helyszín között egész nap hajójárat közlekedik, így a változatos programokat egy dunai úttal is összeköthetik a családok. A Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnökség záróeseménye mindkét helyszínen különleges koncertekkel zárul, a Várkert Bazárnál utcabállal, a MÜPÁ-ban Operettgálával, melyet mozikoncert és látványos fényeffektek kísérnek. Az ünnepélyes programsorozat térítésmentes minden érdeklődő számára.

A modern zarándokok repülővel érnek célba 

A V4-országokban évente mintegy 5 millió a vallási turisták száma, akiknek a táborát 2025-ig további 4 millióval kívánják növelni - hangzott el a közép-kelet-európai vallási turizmusról a V4-ek soros magyar elnökségével szervezett római konferencián kedden.

Kiválasztották a V4 országok legjobb borait 

160 magyar és külföldi pincészet mutatkozott be a Várkert Bazárban, a VinCE Budapest Wine Show a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködésében szervezett eseményen. A V4 országok bormustráján Magyarországról a Kristinus Pincészet 2015-ös Olaszrizlingje bizonyult a legjobbnak — közölte hétfőn az MTÜ.
V4-ek Gödöllőn

V4-ek Gödöllőn 

Idén Magyarország rendezte a V4-es turisztikai vezetők éves csúcstalálkozóját a Gödökkői Királyi Kastélyban. Íjgyártó István a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára szerint a kölcsönös információ és tapasztalatcsere segít növelni a V4-es országok versenyképességét.

Szarvasborjú terrine és füstölt túrógombóc a Sirhán 

Egyebek mellett ezek is szerepelnek majd a Sirhán a Visegrádi Négyek menüjén az MTÜ szervezésében.

V4 Vasárnap a Várkert Bazárban 

Magyarország Csehország, Lengyelország, és Szlovákia ízei és zenéi a Várkert Bazárban. A Visegrádi Csoport elnökségét idén ismét Magyarország látja el. 

Turisztikai fesztivált szervez a magyar V4-elnökség Moszkvában 

A magyar V4-elnökség rendezésében szabadtéri kulturális és turisztikai fesztivált tartanak a visegrádi országok szombaton a moszkvai Muzeon Művészeti Parkban.

Jövőre elindul a Visegrádi TV 

A napi 24 órán keresztül sugárzó csatorna angol nyelvű lesz. 

Nyíregyházán találkoztak a Visegrádi Négyek 

2016. szeptember 22-23-án a „Promóció a turizmusban – együttműködési lehetőségek a V4 kisvárosai között a versenyképesség növelése érdekében” című projekt keretében a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. látta vendégül a partnerországok turisztikai szakembereit. 

300 ezer euró jut idén a V4 országok turizmusának támogatására 

A turizmust is befolyásoló migránskérdés és a terrorfenyegetettség kihívásai felértékelik a régiós összefogásokat, melyek különösen sikeres példája a Visegrádi Együttműködés országainak 2004 óta tartó turisztikai együttműködése – hangsúlyozta Lepsényi István államtitkár azon a sajtótájékoztatón, melyet a V4 országok turisztikai együttműködésének eredményeiről, terveiről tartottak Prágában, a tagországok magas szintű turisztikai kormányzati vezetőinek és marketingszervezeteinek éves csúcstalálkozóján. A V4-ek közös turisztikai akciótervében idén különös hangsúllyal szerepel régiónk mint biztonságos úti cél népszerűsítése.

Közép-Európát imádják, de ételeinkből nem kérnek az indiai turisták 

Csoportos körutazásra, borutakra és nászútra jönnek a térségbe, de itt is a saját ételüket szeretnék fogyasztani.

Virtuális városnézés Budapesten - kínaiul 

Mostantól kínai nyelven is elérhetőek a Visegrádi Négyek virtuális városnéző túrái.

Egy weboldalon a V4-ek gyógy- és wellness-létesítményei 

A V4 térség közös online portált hoz létre „Visegrádi térség gyógy-és wellness létesítményei” néven. Hazánk részvételét a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület koordinálja a projektben.

Kiemelt téma Kína és Oroszország a V4-ek találkozóján 

A V4-ek idei közös turisztikai akciótervében különös hangsúllyal szerepel a kínai és az orosz piac megszólítása. Utóbbi azért is különösen fontos, hogy az orosz beutazó forgalom megmaradjon, de legalábbis minimális legyen a csökkenése a politikai események miatt – emelte ki Glattfelder Béla államtitkár azon a sajtótájékoztatón, amelyet a szlovákiai Strbšké Plesoban tartottak szerdán.

Magyarország is bemutatta turisztikai kínálatát Sanghajban 

A szakma és a média részéről is nagy érdeklődés kísérte a visegrádi országok (V4) turisztikai lehetőségeinek sanghaji bemutatását csütörtökön, a rendezvény a magyar főkonzulátus kezdeményezésére és Magyarország visegrádi elnöksége alatt valósult meg.

A vízumkiadás gyakorlata rugalmasabbá válhat 

Magyarország a Visegrádi Együttműködés soros elnöke június 30-ig, így idén hazánkban rendezték meg a tagországok hagyományos turisztikai csúcstalálkozóját.

Oroszországi roadshow-n a V4-ek 

2013. szeptember 22-26. között a Visegrádi Országok (V4), lengyel-magyar közös szervezésű roadshow-ján vett részt a Magyar Turizmus Zrt. oroszországi külképviselet-vezetője, Fábián Sándor.

Szibériában jártak a V4-ek 

A Visegrádi Négyek (V4) közös roadshow-n vettek részt Oroszországban június 16-20. között, amelyen a magyarországi turisztikai kínálatot az MT Zrt. moszkvai képviselete mutatta be. Az első állomás Nyizsnyevartovszk volt, majd Szurgut következett, végül Hanti-Manszijszkban zárult a rendezvénysorozat.

OSTB: Marketingterv és Hungaroring-lobby 

November 20-án bemutatkozott a honatyák előtt a 2013-as nemzeti turisztikai marketing terv. A Hungaroring menedzsmentje 2021-ig tartó új versenyszerződésért és állami támogatásért lobbyzik.

Turisztikai offenzíva Vietnámban 

A turizmus is fókuszba került a Magyar – Vietnámi Gazdasági Vegyes Bizottság ülésén Hanoiban és Saigonban.

A régiót programozó tajvani irodások jártak nálunk 

Az augusztusban hazánkkal is megismerkedett tajvani médiacsoportot ezúttal utazási szakmai kollégáik követték: a 6 utazási irodából álló csapat az első Tajvanról, amely a Visegrádi Négyek meghívására meglátogatta a négy országot. 

V4-ek Kazahsztánban 

Az április 12-i bakui V4 rendezvény után, április 24-én a kazahsztáni Almati adott otthont a négy ország – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – turisztikai együttműködésének keretében megvalósuló soron következő eseménynek.

V4 turisztikai csúcstalálkozó Prágában 

A Visegrádi Országok soros cseh elnökségének keretében, Prágában rendezték meg a négy ország – Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország – turisztikai csúcstalálkozóját, amelyen a V4-ek turisztikai marketingszervezeteinek vezetői is részt vettek, február 13-14-én. A tárgyalások során a Visegrádi Négyek 2012. évi turisztikai marketingtervének aláírása mellett, jegyzőkönyvben rögzítették a tagországok Európai Turisztikai Bizottságon (European Travel Commission, ETC) belül folytatott közös turisztikai tevékenységére vonatkozó irányelveket. A magyar delegációt Dr. Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára vezette. A turisztikai marketingszervezetek megbeszélésein a Magyar Turizmus Zrt. részéről Horváth Gergely vezérigazgató vett részt, aki az Európai Turisztikai Bizottság korábbi felkérésének eleget téve, a V4 országokat képviseli az ETC Igazgatóságában, a 2012-2013-as időszakban.

V4 együttműködés Brazíliában is 

A Visegrádi Országok – a távoli piacok hatékony elérése érdekében létrehozott közös turisztikai promóciós együttműködési programjának keretében – szakmai közönséget megszólító rendezvénysorozatot tartottak október 24-27. között, Brazília legnagyobb városában, São Paulóban.

Történelem-Modernség-Perspektívák 

A V4 együttműködés keretében, Szlovákia moszkvai nagykövetsége nagyszabású konferenciát szervezett "Történelem-Modernség-Perspektívák" címmel az ún. "Szlovák Házban", 2011. június 14-én.

V4: Kassán tárgyaltak a turizmusról 

A Visegrádi Országok együttműködésének soros szlovák elnöksége keretében 2011. április 28-29-én, Kassán találkoztak a nemzeti marketingszervezetek vezetői és a V4-ek turisztikai államtitkárai. A magyar delegációt Szatmáry Kristóf a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára vezette, a marketingszervezetek vezetői megbeszélésén a Magyar Turizmus Zrt.-t Horváth Gergely vezérigazgató képviselte.

V4 road show az USA-ban 

17 szolgáltató és 45 bostoni és környékbeli utazási irodai szakember részvételével megkezdődött a Visegrádi Országok idei bemutatkozása az USA-ban.

Oroszországi roadshow-n a V4 országok 

A Visegrádi Országok turisztikai együttműködésének keretében szeptember 16-tól Oroszországban mutatkozik be Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia turisztikai kínálata.

Magyarország felé nyit az indiai utazási piac 

Indiai túraszervező komoly, hosszú távra szóló együttműködést kezdeményez a Magyar Turizmus Zrt-vel (MT Zrt.).
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!