A nagyváradi városi képviselő-testület határozata értelmében az adó befizetése kötelező minden olyan szórakozóhely tulajdonosa számára, amely hétköznap 23 óra, illetve hétvégén 24 óra után is nyitva kívánja tartani éttermét, bárját vagy kocsmáját. Az intézkedés a szállodák éttermeire és bárjaira is vonatkozik. Az adó összege annál nagyobb, minél több órával lépi túl a szórakozóhely nyitvatartási ideje az esti határidőket - írja a Kitekintő.
A nagyváradi polgármesteri hivatal pénteken közleményben tájékoztatta az érintett vendéglátóipari egységek tulajdonosait, hogy január 31-ig be kell jelenteniük a városházán a vendéglők és bárok nyitvatartási programját, hogy annak alapján a városvezetés megállapítsa az adó összegét.
A „zajadó” összegének megállapításakor az egységek alapterületének csak azt a részét veszik figyelembe, ahol a vendéglátás zajlik. A 100 négyzetméteres vagy ennél kisebb alapterületű helyiségek esetében az adó összege évente 3000 lej minden, a 23 vagy 24 órás határidőt túllépő óráért. Az ennél nagyobb termek tulajdonosai 5000 lejt fizetnek évente minden óráért. Az adót két egyenlő részletben lehet befizetni március 31-ig, illetve szeptember 30-ig.
A határozat értelmében az egységek nyitvatartási idejét jól láthatóan ki kell függeszteni a bejáratnál, a program túllépése esetén 1500–2000 lejes pénzbírságra, de akár az egység bezárására is számíthat a tulajdonos.
Zajadóval büntetnék a szórakozóhelyeket
Különleges „zajadót” kell fizetniük a nagyváradi vendéglők, bárok és egyéb, szeszes italt forgalmazó szórakozóhelyek tulajdonosainak, akik késő este is működtetni kívánják egységeiket – döntött a nagyváradi városi önkormányzat.
Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!
2024. április 22. 15:30
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek
A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak
A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand
Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának
Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe
A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja
LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye
Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest
A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá
Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad
Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Interjú
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk
Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.