hirdetés

Zárás alatt nyitva: jelentés egy buborékhotelből

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Körképünk következő állomása az osztrák határ közvetlen közelében található, négy csillag besorolású Hotel Sopron, amely jelenleg buborékhotelként üzemel.

hirdetés

A GYSEV Zrt. tulajdonában lévő házban Szarjas Tímea, a hotel igazgatónője kalauzol végig.

-  Harmadszor vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy a helyi, soproni kosárlabdacsapat meccseinek köszönhetően buborékhotelként működhetünk. Először november 29-től december 6-ig, majd december 15-től egy héten át lehettünk ilyen speciális szálláshely, és a mostani mérkőzések alatt is nálunk alszanak március 20-ig a mérkőző csapatok, valamint az őket kísérő újságírók, sportvezetők és bírók. Nem nehéz elkülöníteni őket mástól, szinte teljesen megtöltik a házat, más vendéget ilyenkor nem fogadhatunk. Feltétel még, hogy külön, napi háromszor kell étkezést biztosítani, és annyira szigorúak a buborékhotel szabályai, hogy a személyzet sem mehet haza, egy közeli szálláshelyre mehetnek kizárólag különbuszokkal, és folyamatos a házban a tesztelés.

Fotó: Hotel Sopron
Fotó: Hotel Sopron

Ami a nehezebb és kihívást hozó feladat, hogy bár gyakorlatilag teltházzal üzemelünk a sportolóknak köszönhetően, azonban a személyzetünk a nehéz helyzet miatt korántsem teljes: a korábbi 43 munkavállaló helyett most 24-en oldják meg ugyanazon feladatokat. Több kolléga az anyacég, a GYSEV kötelékén belül más helyre távozott: volt szobaasszonyok irodai takarító pozícióra váltottak, mások oda kerültek át adminisztrációs munkakörbe, egykori felszolgálónk pedig ugyanott biztonsági őrként dolgozik.

A konyhánkon továbbra is négy szakács tevékenykedik, azonban, mivel például nincs mosogatószemélyzet - ezt a feladatot is ők látják el.

Egy műszakban most 1 felszolgáló, 1 szakács, 1 recepciós, 1 szobaasszony látja el a feladatát - a régebbi, jóval több alkalmazottal megoldott helyzet lassan egy éve a már múltté, de reméljük, a korlátozások feloldásával majd ismét vehetünk fel az üres pozíciókba alkalmazottakat.

Ha nincs sportesemény, mi is üzleti hotelként működünk, ahogy bármelyik más ház, amelyik nyitva lehet. Ez azt jelenti, hogy hétközben jön úgy 5-6 szobába vendég, hétvégén nincs érkező.

A wellness részlegünk a novemberi tiltás óta zárva tart, kizárólag az étterem működik a szállóvendégek kiszolgálása céljából.

Mivel szeptember 1-jétől bevezették a szigorított határellenőrzést, ennek hatását már szeptemberbe éreztük. A magas számban érkező osztrák vendégkör nagyon hiányzik. Elvétve olasz, német vagy osztrák üzleti utazó jelentkezik be hozzánk. Egy helybéli fogászattal van szerződésünk - onnan folyamatosan érkezik orvosi kezelések miatt hozzánk szállóvendég.

Ami még idén biztos kieső bevételt jelent, az a VOLT Fesztivállal kapcsolatos. Hiszen immár hivatalos: idén sem tartják meg a soproni jelentős zenei rendezvényt. És mivel azoknak, akik tavalyra foglaltak nálunk a VOLT miatt szobát - ámde a program akkor is elmaradt -, az ő számukra idén lejáró vouchert adtunk: most ezeknek a vouchereknek a határidejét módosítottuk úgy, ha jövőre lesz VOLT, akkor ezekkel a voucherekkel megszállhat nálunk a vendég. 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk