6 szolgáltatás, ami növelheti egy vendégház népszerűségét

A vendégházakat általában olyan utazók keresik, akik kifejezetten nyugodt, kényelmes, relaxáló környezetre vágynak. Egy olyan természetközeli szállásra, ahol megvan a maguk privát szférája, de közben barátságos és személyre szabott élményt kapnak, miközben számos kényelmi szolgáltatás is egyszerűen elérnek.

 

De mégis melyek azok a szolgáltatások, amelyek igazán vonzóvá tesznek egy vendégházat? A következőkben hat ilyet sorolunk fel.

Egyszerű, érintkezésmentes becsekkolás

Már említettük, hogy a vendégházban megszállók számára a kényelem és a privát szféra megléte biztosan fontos. Éppen ezért érdemes rugalmasnak lenni a ki- és becsekkolás terén.

Ma már számtalan megoldás létezik arra, hogy a vendégek önállóan foglalhassák el a szobájukat vagy apartmanjukat: használhatunk például számzáras, falra szerelhető kulcstárolókat. A kapcsolattartást egyszerűen, online is lebonyolíthatjuk, az üdvözlést pedig egy apró figyelmességgel például a szobában elhelyezett welcome ajándékkal is megoldhatjuk.

Gasztroélmény helyi termékekből

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a lassú turizmus, aminek a középpontjában a fenntarthatóság áll. Akik pedig egy komfortos, természetközeli vendégház mellett döntenek, biztosan nagyra értékelik, ha mi magunk is szem előtt tartjuk ezt az értékrendet. Éppen ezért lehet szuper extra szolgáltatás egy gasztroélmény, amit a tudatosság jegyében kínálunk.

Gondolunk itt például egy bőségtálra, amelyben a helyi termelők sajtjait mutatjuk be. Vagy ha épp Tokaj környékén vagy a Balaton-felvidéken van vendégházunk, akkor egy borkóstolót is tarthatunk, felsorakoztatva a régió borkülönlegességeit. Ezen a téren csak a kreativitásunk szabhat határt a szolgáltatásnak, abban biztosak lehetünk, hogy a vendégeink odáig lesznek egy ilyen lehetőségért!

Egy kis wellnesshangulat

Tény, hogy ha valaki kifejezetten wellnessélményre vágyik az egy erre specializálódott hotelbe megy. Nem is azt javasoljuk, hogy 24 órás masszázsszolgáltatással és háromféle medencével, illetve gyógyvízzel várjunk a vendégeket.

Az is éppen elég, ha beszerzünk például egy kétszemélyes jakuzzit, amiben az egésznapos túra után kellemesen lazíthatnak a lakóink. Ha igazán exkluzív élményt szeretnénk nyújtani, akkor érdemes egy-egy apartmanhoz saját kétszemélyes jakuzzit beszerezni. Gondoljunk csak bele, milyen különleges élmény egy erdőszéli faház teraszán ücsörögni a masszázsmedencében, és bámulni a csillagokat anélkül, hogy a város fényei vagy zaja belerondítana az összehatásba!

Kései reggeli

Az extra komforthoz az is hozzátartozik, hogy a reggel nem rohanással telik, hanem a legnagyobb kényelemben – amihez mi is hozzájárulhatunk azzal, ha lehetőséget adunk kései reggelizésre. Ezt megoldhatjuk például úgy – a privát szféra megőrzése érdekében –, hogy egy kosárban az ajtó előtt hagyjuk a különböző péktermékeket, lekvárokat, vajat, főtt tojást, vagy bármit, amit a vendégek előre megrendelnek. Így nem kell maguknak gondoskodniuk a reggeliről vagy üres hassal indulniuk a tervezett programjukra.

Mosoda

Ha valaki csak rövid távon száll meg nálunk, akkor erre valószínűleg nem lesz szüksége – bár mindig történhetnek balesetek –, de ha valaki hosszabb ideig marad, akkor nagyon hasznos lehet, ha van mosodaszolgáltatásunk. Ehhez nincs szükségünk rengeteg erőforrásra vagy túl sok eszközre, mégis hozzáadhat a szállás vonzerejéhez. Különösen nagyra értékelhetik a kisgyermekes családok vagy azok, akik a zord időjárási viszonyok között is a nyakukba veszik a környéket.

Eszközbérlési lehetőség

Amennyiben a vendégházunk környékén található népszerű túraútvonal, hegymászásra alkalmas terület, esetleg egy sí-, vagy szánkópálya, ebben is lássuk meg a lehetőséget! Könnyen megeshet ugyanis, hogy valaki nem készül ilyen szabadidős tevékenységre, de nálunk megszállva megjön hozzá a kedve, esetleg otthon felejt ezt-azt. Számítsunk tehát arra, hogy tőlünk akarják majd kibérelni a hiányzó eszközöket! Legyen szó szánkóról, hegymászó felszerelésről vagy néhány egyszerű esőkabátról, nem árt felkészültnek lenni. Ez talán apróságnak tűnhet, de a vendégek szempontjából nagyon sokat jelenthet.

 


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?