88 forint a süti az újranyíló híres szegedi cukrászdában

64-féle fagylalttal és 88 forintos süteményárakkal nyit újra hat évi zárva tartás után július 23-án csütörtökön Szeged legendás cukrászdája, a Kis Virág. 

Hat év után végre újra kinyitja kapuit Szeged egykori híres cukrászdája, a Kis Virág. Gyuris László mestercukrász, a Virág cukrászda üzemeltetője reméli, hogy a turisták is felfedezik maguknak az üzletet. 64-féle fagylaltkülönlegességgel várják a vendégeket, a klasszikus süteményeket, mint a Rákóczi Túróst vagy az Eszterházy fagyit a régi árakon kínálják. Gyuris László nem tudja meddig marad az akció, egy darabig azonban az egykor népszerű ízeket 88 forintos áron kínálják a vendégeknek.

A Kis Virág csütörtökön 9 órakor nyit. Csak az A Cappella cukrászda tulajdonosának, Gyuris Lászlónak a cége, az Aranytopáz Kft. pályázott a Kis és a Nagy Virág üzemeltetésére harmadjára kiírt pályázaton. Akkor Gyuris László cukrászmester a portál kérdésére elárulta, szeretné aranyközépúton tartani a Klauzál téri Kis és Nagy Virág üzleteit, vagyis biztos kézzel nyúlna vissza a több évtizedes cukrászda hagyományaihoz, szem előtt tartva ugyanakkor a megváltozott fogyasztói igényeket. Egy visszafogott, ugyanakkor modern köntösbe bújtatott cukrászdát álmodott meg, olyan süteményekkel, mint a klasszikus dobos torta, a variációktól mentes sacher szelet, pohárkrémek és az Eszterházy-szelet – mind-mind a régi receptúra alapján.

Forrás: SZEGEDma


Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.
Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.
ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től

ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től 

Az előremutató jelentésben a jó gyakorlatok mellett a lehetőségeket is feltárták, mellyel megjelölték a cégcsoport fenntarthatósági tevékenységének irányait is.
Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon

Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon 

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén.
Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án

Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án 

A méhektől nemcsak a természet legfinomabb ajándékát, a mézet kapjuk, de sokat is tanulhatunk tőlük!
103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben

103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben 

Magasra szökött az egy négyzetméterre jutó magyar olimpiai aranyak száma a Madame Tussauds Budapest sport termében.
Augusztusban Szabadság Szigete

Augusztusban Szabadság Szigete 

Az idei Sziget Fesztivál minden eddiginél fenntarthatóbb és higiénikusabb lesz – ígérte a szervezőcsapat a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás

Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás  

A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?