Bács-Kiskun megyét a folyók és tavak változatossága, a folyamatosan fejlődő kerékpárútrendszer, a szabadidős programlehetőségek gazdagsága, a gyógy- és termálvizek jótékony hatása, az élő hagyományok, az építő közösségek, hangulatos rendezvények, az itt élők élet- és vendégszeretetét hirdető kiváló italok és ételek jellemzik.
Kecskemétet, a megyeszékhelyet évszázados hagyományok, erős kulturális gyökerek, az infrastruktúra, az újonnan alakult egyetem, a kecskeméti nagyvállalatok által biztosított munkahelyek, valamint változatos rendezvények, szabadidős programok, igényes vendéglátóhelyek, modern sportlétesítmények jellemzik.
Kecskemét fürdője, vadas és szabadidő parkja, sport létesítményei, múzeumai, csodálatos épületei, kulturális élete, kiváló szállodái, éttermei és rendezvényei mellett vár mindenkit az akasztói szikiponty, a bajai halászlé, a bácsalmási kékfestő termékek, a bócsai böllértalálkozó, a Bócsator, Bugac homokba zárt Árpád-kori leletei, Dunapataj Szelidi-tava, az izsáki Kolon-tó, a jakabszállási Magyarkert, a kalocsai hímző asszonyok, a keceli Pintér Művek hadtörténeti gyűjteménye, a KEFAG Zrt. Vackor Vár erdei iskolája, Kiskőrös egyedi kiállító helyei, Kiskunfélegyháza különleges rendezvényei, a kiskunhalasi csipkevarró asszonyok, a kiskunmajsai Jonathermál gyógyfürdő, a fiatalok zenei fesztiválja, a KunfehérTone, a kunszentmiklósi birkapörkölt, Lajosmizse szamócalekvárja, a Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark spárga finomságai, a Kiskunsági Nemzeti Park bivalyhúsból készült szalámija, Soltvadkert borai és süteményei, a Sváb Sarok Európa-szerte egyedülálló pincefalvai, a szanki kézműves konyakmeggy, Tázlár hímző asszonyai, Tiszakécske fürdői és a Tiszaugi élő holtág.
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal