Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

A jövő bárpultjai mögött nemcsak italok keverednek, hanem szenvedély, szakértelem és közösség is alakul – legalábbis ez derül ki a Coca-Cola HBC Magyarország és a Bacardí Mojito Mixeriskola közös programjából.

A multi nagycég hazai vállalata 2025-ben újabb 6 millió forintos támogatással. Ezzel együtt az elmúlt években már összesen 22 millió forintot fordítottak a hazai bárszakma megerősítésére.


Fotó: Coca-Cola HBC Magyarország

A gyakorlatorientált kurzuson eddig 400 fiatal sajátíthatta el a koktélkészítés művészetét – olyan szemlélettel, ami nemcsak a technikára, hanem a jövő bártrendjeire is fókuszál.

A „Bars in 2035” tanulmány szerint ugyanis a Z generáció vendégei élményre, letisztultságra és tudatos márkákra vágynak, a közösségi médiában látott trendek pedig már a bárválasztást is befolyásolják.

Az idei kiválasztottak
Az idei kiválasztottak
Fotó: Coca-Cola HBC Magyarország

A program évről évre versennyel zárul – idén a Mitico bár adott otthont a döntőnek, ahol a nyolc legjobb hallgató saját Finlandia vodka alapú koktélját mutatta be egy nemzetközi zsűri előtt. A győztes nemcsak 400 ezer forintot vihetett haza, hanem egyben meghívást kapott az athéni bar show-ra. A dobogós helyezettek összesen 900 ezer forintos pénzdíjat, míg a legjobb kommunikátor különdíjat nyert.

A versenyek négyéves összdíjazása mára már elérte a 2,85 millió forintot.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.