Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

A jövő bárpultjai mögött nemcsak italok keverednek, hanem szenvedély, szakértelem és közösség is alakul – legalábbis ez derül ki a Coca-Cola HBC Magyarország és a Bacardí Mojito Mixeriskola közös programjából.

A multi nagycég hazai vállalata 2025-ben újabb 6 millió forintos támogatással. Ezzel együtt az elmúlt években már összesen 22 millió forintot fordítottak a hazai bárszakma megerősítésére.


Fotó: Coca-Cola HBC Magyarország

A gyakorlatorientált kurzuson eddig 400 fiatal sajátíthatta el a koktélkészítés művészetét – olyan szemlélettel, ami nemcsak a technikára, hanem a jövő bártrendjeire is fókuszál.

A „Bars in 2035” tanulmány szerint ugyanis a Z generáció vendégei élményre, letisztultságra és tudatos márkákra vágynak, a közösségi médiában látott trendek pedig már a bárválasztást is befolyásolják.

Az idei kiválasztottak
Az idei kiválasztottak
Fotó: Coca-Cola HBC Magyarország

A program évről évre versennyel zárul – idén a Mitico bár adott otthont a döntőnek, ahol a nyolc legjobb hallgató saját Finlandia vodka alapú koktélját mutatta be egy nemzetközi zsűri előtt. A győztes nemcsak 400 ezer forintot vihetett haza, hanem egyben meghívást kapott az athéni bar show-ra. A dobogós helyezettek összesen 900 ezer forintos pénzdíjat, míg a legjobb kommunikátor különdíjat nyert.

A versenyek négyéves összdíjazása mára már elérte a 2,85 millió forintot.


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.