Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

A Modern & Stílusos Vidék Üzleti Közösség (MSVK) második születésnapja alkalmából megrendezett Jótékonysági Gálán több mint 150 vállalkozás képviseltette magát, és olyan vidéki vállalkozásokat díjaztak, amelyek értékalapú működésükkel és közösségi szerepvállalásukkal az elmúlt évben kiemelkedtek a mezőnyből.

A mára több mint 70 tagot számláló közösséget 21 vállalkozás alapította azzal a céllal, hogy platformot teremtsenek azoknak a cégvezetőknek, akik hasonló értékeket vallanak: a hagyományok tisztelete, a vidéki stílus, a kiemelkedő minőség, és a fenntarthatóság iránti elköteleződés köti össze őket.

„Értékrend, ami összeköt – nem véletlen, hogy ezt a szlogent választottuk közösségünknek. Hisszük, hogy a mai, felgyorsult világban még fontosabb szerepe van az értékalapú, hagyományokra épülő, hosszú távú gondolkodásnak. Öröm látni, hogy számos vállalkozás működik ilyen elvek mentén – és szívesen kapcsolódik egymáshoz” – mondta Petrik Ida, az MSVK alapítója.

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze

A Jótékonysági Gála díszvendége L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetője volt. Az alapítvány immár 25 éve dolgozik a mélyszegénység felszámolásáért Kelet-Magyarországon, egyedi módszertanuk – amely traumatizált gyermekek művészeti terápiájára épül – mára komplex közösségfejlesztési programmá nőtte ki magát.

Petrik Ida és L. Ritók Nóra
Petrik Ida és L. Ritók Nóra
Fotó: MSVK

Az est során az eredetileg nyilvánosságra hozott összeget is meghaladó, 6,1 millió forint adomány gyűlt össze az alapítvány javára, melyet igazgyöngyös gyerekek festményeinek jótékonysági árverésével támogattak.

Különleges gasztronómiai élmény – közös asztal, közös értékek

A gála egyik különlegessége egy közösségi grazing vacsora volt: egyetlen, látványosan megterített asztalon kapott helyet 35 gasztronómiával foglalkozó MSVK tag és partnereik, vidéki éttermek és manufaktúrák saját készítésű fogásai, amelyeket saját boraikkal, párlataikkal és alkoholmentes italaikkal párosítottak.

A vacsora az összefogás szimbólumává vált,

 bemutatva, hogyan egyesül a közösség sokszínűsége, a minőség és a szenvedéllyel végzett munka egyetlen kompozícióban.

Az Év MSVK Díjazottjai

Az év díjazottjai
Az év díjazottjai
Fotó: MSVK

Az esemény keretében átadták a 2025-ös Év MSVK Díjait az alábbi kategóriákban:

  • Az Év MSVK Rendezvényhelyszíne: Deák Udvarház, Kakucs
  • Az Év MSVK Vendégelőadója: Balogh Petya, angyalbefektető, üzleti mentor
  • Az Év MSVK Online Szakértője: Kalocsai Kinga, kommunikációs stratéga
  • Az Év MSVK Gasztroélménye: Rosinante Fogadó, Szigetmonostor
  • A közösségért legtöbbet tevő tagok: Both Tímea (Herbsgarden Natúrkozmetikumok) és Péntek Mária (Toscaneria Kft.)

Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.