Eger állás palettája a turizmus és vendéglátás területén

A vidéki városok munkalehetőségei az utóbbi években bővülést és erősödést mutattak, ráadásul sok helyen ugyanúgy megtalálhatók a hagyományosan is jó kínálattal rendelkező szektorok. Eger esetében ilyen például a turizmus, mely továbbra is tartja stabil pozícióját.

Jókor a jó helyen

Bár a vidéki régiók között jelentős több szempontból is jelentős különbségeket tapasztalhatunk, a fővároson kívül is számos olyan várost jegyezhetünk, melyek fontos részét képezik a hazai viszonyoknak. Bátran ezek közé sorolható Eger is, mely ráadásul földrajzi szempontból is egészen szerencsés körülményeket tudhat magáénak. Ez ugyanúgy igaz a Bükk-hegység által nyújtott csodás természeti környezetre, mint az infrastruktúrára, mely az utóbbi években még tovább fejlődött.

Eger tehát kiváló példa azokra a vidéki városokra, mely lakosainak kiváló életkörülményeket képesek garantálni már csupán környezetükkel is. Az ideális mindennapokhoz azonban a munkaerőpiaci kínálat is hozzátartozik, mely vidéken sajnos jellemzően kevésbé gazdag, mint a fővárosban. Heves vármegye székhelyére ez részben szintén igaz, hiszen például ami az ipari tevékenységet illeti, kevésbé gazdag összképről beszélhetünk.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a város ne tartogatna ilyen és sok más munkalehetőséget is, hiszen a paletta meglehetősen színes. Mivel Eger egyik legjelentősebb hazai borvidékünk központja, illetve épített történelmi környezete is egészen egyedülálló, a turizmus és a hozzá kapcsolódó szektorok területén például egészen jelentős aktivitást mutat. Ez pedig egy azt is jelenti, hogy Eger állás palettája bővelkedik az ide köthető állásokban.

Bor és történelem

Ha valaki rótta már Eger történelmi belvárosának utcáit, bizonyára tisztában van azzal az egészen egyedi hangulattal, mely belengi azt. A főtéren sétálva a fölénk magasodó vár összetéveszthetetlen látképet biztosít, ahogy a várfalról letekintve is egy csodás város látványa tárul elénk, mely magán őrzi a török hódoltság időszakának emlékeit. Ezek az emlékek pedig ma is kifejezetten vonzó desztinációvá teszik a várost.

A turizmus tehát egészen kiemelt szerephez jut a város életében, így álláspiacán is. A szektoron belül ugyanakkor nem is csupán a hagyományos, hanem speciális területekről is beszélhetünk. Eger állás kínálatában például fontos szerephez jut a borászat is, akár az említett szektor, akár a mezőgazdasági szegmens felől vizsgálva. Mivel az itt megtermelt borokra egészen kiemelkedő borturizmus épült a minőséget továbbra is biztosítani kell, mely szintén számos álláshelyet teremt.

Ha tehát Eger állás összetételét vizsgáljuk, mindenképpen fontos szerephez jut a turizmus és a borászat, illetve a kettő metszéspontja. Ezek pedig olyan területek, melyeken belül kifejezetten sokféle, színes lehetőség kínálkozik a munkavállalók számára. Arról nem is beszélve, hogy főleg a turizmushoz kapcsolódóan mennyi társterületet találunk, melyek amellett, hogy újabb munkahelyeket teremtenek, szerves részei a város működésének.

A látogatók érdekében

A turisztikai szektor sokszor meglehetősen szabadon értelmezhető, melyhez ráadásul szorosabban vagy lazábban több más terület is kapcsolódik. Ahogy például a borászati tevékenység nélkül nem lehetne borturizmus, úgy a különböző szolgáltatók, illetve vendéglátó- és szálláshelyek nélkül sem beszélhetnénk jó minőségű, általános turizmushoz. Ezek azonban természetesen Eger városában is elérhetők, mely az álláspiacon is meglátszik.

Eger állás palettáján ugyanis számos olyan álláshelyet találunk, mely ezekhez a szolgáltató cégekhez, szálláshelyekhez és vendéglátó egységekhez kötődnek. Így bátran állíthatjuk azt is, hogy a kiemelt turisztikai szerep sok más területet is magával húz, ezzel is bővítve az álláspiaci lehetőségeket. Az elérhető álláshelyek sokszínűsége pedig az említett egyéb területekre és szektorokra is ugyanúgy érvényes.

A vidéki városok állásainak felhozatala meglehetősen vegyes, hiszen mindenhol másban találták meg a boldogulás kulcsát. Bár Egerben kevésbé jelentős ipari jelenléttel számolhatunk, a többi szektor erőssége megfelelően képes kompenzálni. Ennek megfelelően pedig Eger állás palettája is kifejezetten karakteresnek és sokszínűnek mondható, mely helyi és környékbeli munkavállalók számára egyaránt jó lehetőségeket kínál.


Négy év után újra felbukkant a titokzatos Esernyős Ember

Négy év után újra felbukkant a titokzatos Esernyős Ember  

Ezúttal a soproni Tűztorony tetején tűnt fel.
Már látogatható a londoni Dívák & Ikonok utazókiállítás a Zene Házában

Már látogatható a londoni Dívák & Ikonok utazókiállítás a Zene Házában  

Soha ennyi nemzetközi és magyar sztárt bemutató tárlat nem volt még itthon látható.
Arisztokratikus, prémium minőségű natúrkozmetikumok modern embereknek

Arisztokratikus, prémium minőségű natúrkozmetikumok modern embereknek 

Sokunk álma, hogy megtaláljuk azt a bőrápolási rutint, amely által a legkisebb erőfeszítéssel, minimális ráfordított idővel, luxusélményben részesülhetünk nap mint nap. A Qreme megteremtette számunkra ezt a világot.
Nemzetközi építészeti díjat nyert a KÖZTI két projektje

Nemzetközi építészeti díjat nyert a KÖZTI két projektje 

A Balatonfüred Kongresszusi Központ és a Veszprémi Zöld Város is elismerésben részesült.
Ropogós rezesek, fontos kérdések és nemzetközi ízek az újbudai parkünnepen

Ropogós rezesek, fontos kérdések és nemzetközi ízek az újbudai parkünnepen 

Június 2-án rajtol a Bárka fesztivál a Feneketlen-tó partján.
Cápa kerül horogra a Dunában?

Cápa kerül horogra a Dunában? 

Nagyon úgy tűnik, hogy a hír igaz! Nem kacsa.
Kibővítették a tokaji bringa-túra programját

Kibővítették a tokaji bringa-túra programját 

Az elmúlt években megyehatáron túlról, Budapestről, sőt külföldről, Japánból és Svájcból is volt résztvevő az ingyenes túrán.
Pünkösdi szezonnyitó, izgalmas bulik - vár a Plázs

Pünkösdi szezonnyitó, izgalmas bulik - vár a Plázs 

Siófok pünkösdi szezonnyitóján, május 17. és 20. között megtelik élettel a Siófoki Nagystrand, színes családi programokkal, légi bemutatóval, óriás akadálypályával, balatoni borokkal és gasztrovásárral várják az érdeklődőket.
Szuperprodukció érkezik Budapestre

Szuperprodukció érkezik Budapestre 

Június elsején nyílik meg a BOK csarnokban a LUFILAND szuperprodukció, amely 500 000 környezetbarát lufi felhasználásával hívja világkörüli utazásra a látogatókat.
Everguest: idén szintet lép az utazási kedv

Everguest: idén szintet lép az utazási kedv 

Friss felmérés, amelyet a turisztikai tanácsadó és technológiai cég készített és tett közzé.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.