ÉS Deli nyitás a Kempinskiben

„Kis projekt, nagy kihívásokkal”, fogalmazott Stephan Interthal, a belvárosi ötcsillagos ház igazgatója legújabb gasztro pontjuk, a szálloda földszintjén kialakított ÉS Deli ünnepélyes megnyitásakor.

A luxusszállodalánc magyarországi tagja már két éve együttműködik a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal, hiszen 2013-ban adták át z ÉS Bisztrót, amely igazi sikertörténetté vált a főváros gasztropalettáján. A kooperáció következő tagja a most megnyílt ÉS Deli, ahol „specialty coffee” *-különlegességeket, és az ÉS Bisztró konyháján frissen készült gourmet szendvicseket, péksüteményeket kínálnak a hét minden napján, reggeltől estig.

Az egészséges életmód elkötelezett híveinek frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket, vegáknak húsmentes szendvicseket és bircher müzlit kínálnak. Van még a bisztró konyháján befőzött különféle lekvár és házi szósz is.

Kávé-fun, tea-őrület, majd ismét vissza a kávék világához

Az ÉS Deli egységes koncepcióba foglalja a New York-i deli műfajt, a népszerű kávéláncok italdesszertjeit és az autentikus „specialty coffee” világot, mondta Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője a megnyitó alkalmával, aki azt is bevallotta, épp akkor „fertőzödött” meg a „specialty coffee” világával, amikor pont átállt a napi többszörös kávéfogyasztásról a nyugalmas japán tea élvezetére. Az új hely különben, tette hozzá, már a light opening kezdetétől kedvelt lett nemcsak a szállóvendégek, hanem a környező irodákban dolgozó budapestiek körében.

Tulajdonképpen mi az a „specialty coffee”?

Ez nem összekeverendő a mostanában nagyon divatos újhullámos ízvilággal, szögezte le Nezvál Máté, nemzetközileg is elismert kávészakértő, aki elmondta még, hogy ők ezzel a névvel tulajdonképpen egy minősítési szintet jeleznek, amelybe a farmerekkel való folytonos kapcsolattartás, a fenntarthatóság, az autentikus ízvilág, a fair-play és az egyedi pörkölési stílus is beletartozik. Tulajdonképpen kétfajta világot kapcsolnak össze: prémium kategóriájú kávéikat egy sajátos, újfajta cukrászvonallal.

Az ÉS Deli blend egy friss ízvilágú, világos pörkölésű kávékeverék, egy ruandai (Cyebumba) és egy guatemalai (Finca Santa Paula) kávé 50-50 százalékos házasítása. A cseresznyés, feketeszedres savakat az érett körtés és édes csokoládés jegyek jellemzik.

 

*1974-ben Erna Knutsen a Tea & Coffee Trade Journalban használta először a „specialty coffee” kifejezést az olyan prémium minőségű kávébabra, amelyet speciális mikroklimán termesztenek. További fontos szempont a fenntarthatóság és a legmagasabb minőség biztosítása.


Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét

Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét 

Ausztráliából hozta haza a Virág Judit Galéria, a Madame Tussauds Budapestben mutatták be a csodálatos portrét.
Máté Bence az év madárfotósa

Máté Bence az év madárfotósa 

A második fordulóba került képek összesen 170 különböző madárfajt örökítettek meg.
Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben

Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben 

Idén már 11. alkalommal került megrendezésre az Év kutyabarát helye kampány a Kutyabarát.hu szervezésében, ismét hatalmas érdeklődés övezte a kutyabarát szállások, vendéglátóhelyek és munkahelyek megmérettetését.
Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók

Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók 

Szajkók segítenek a faültetésben Pesterzsébeten és Veresegyház határában.
Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására

Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására 

Hetedik alkalommal jelentkezik a Resident Art Fair karácsonyi vására, ezúttal Allegro Barbaro címmel.
Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!

Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!  

Lehet, hogy az Ön szavazata dönti el, melyik szálloda vagy vendéglátóegység kapja a rangos közönségdíjat az idei döntőbe került pályázók közül.
Adománygyűjtő akció a Bazilika800 emlékév végén Pannonhalmán

Adománygyűjtő akció a Bazilika800 emlékév végén Pannonhalmán 

Az évfordulót a bencések egész évben számos lelkiségi, kulturális és turisztikai, programmal ünnepelték.
Új kiállítás a kortárs művészeti központban

Új kiállítás a kortárs művészeti központban 

Újabb időszaki kiállítás megnyitására készül az MBH Bank Művészeti Alapítvány támogatásával működő Hungarian Art & Business (HAB) művészeti központ, amely ezúttal a kert mint ember által alakított természet világába invitálja majd a látogatókat.
Reklámfilm az ünnepekre: az egyik leghíresebb karácsonyi dal története– videóval

Reklámfilm az ünnepekre: az egyik leghíresebb karácsonyi dal története– videóval 

Idei karácsonyi reklámjával az Erste Csoport bemutatja a Csendes éj című karácsonyi dal születését, ami a legtöbbek számára a reményt és az összetartozást jelenti – még kétszáz évvel azután is, hogy először elhangzott.
Megérkeztek Budapestre az ősi szimbólumokkal teli alkotások

Megérkeztek Budapestre az ősi szimbólumokkal teli alkotások 

A latin-amerikai absztrakt művészet úttörőjének alkotásai a Cervantes Intézetben.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.